30 Mart 2017 14:10

Okullara Erdoğan’ın törenine gitme talimatı gönderildi

Ankara'da Pazar günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı miting için öğrenci ve öğretmenlere toplu mesaj atıldı.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın Pazar günü Ankara’da katılacağı toplu açılış törenine öğrenci ve öğretmenleri göndermeleri okullara toplu mesaj atıldı.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kalırken, evet için devlet imkanlarının seferber edildiği bir kez daha ortaya çıktı. İstanbul’da Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki tüm okullara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımını isteyen yazı göndermişti. Ankara’daki bazı ilçe milli eğitim müdürlüklerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın 2 Nisan Pazar günü Ankara’da yapacağı tören için öğrenci ve öğretmenlere gelmeleri talimatında bulunduğu ortaya çıktı. Etimesgut, Ayaş ve Sincan ilçe milli eğitim müdürlüklerinden okul müdürlerine atılan mesajlarda Erdoğan’ın Atatürk Kültür Merkezi’nde konuşma yapacağı toplu açılış törenine öğrenci, öğretmen ve velileri göndermeleri istendi.

‘SİNCAN OKULLARI OLARAK KATILACAĞIZ’

Sincan’da okul müdürlerine gönderilen mesajda Erdoğan’ın konuşma yapacağı törene öğrencilerin nasıl götürüleceği de şöyle duyuruldu; “Sayın Cumhurbaşkanımız 02 Nisan Pazar günü Ankara-Hipodromda toplu açılış merasimi yapacaktır. Sincan okulları olarak buraya katılım sağlayacağız. Öğretmen, öğrenci, veli olarak herkesin katılımını teşvik edelim. Otobüsler ücretsiz olarak götürüp getirecekler.” Mesajda otobüslerin kalkacağı noktalar ve saatte belirtildi. Sincan ilçesinde öğretmenlere bu mesajları ileten bir okul müdürü “İlçe milli eğitim müdürümüz Adem Solmaz beyin mesajıdır. Arkadaşlarla katılım için gerekli hassasiyeti gösterelim” diye ikinci bir mesaj atmayı da ihmal etmedi.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ ‘EVET’İÇİN ÜCRETSİZ

Etimesgut ilçe milli eğitim müdürlüğü de okul müdürlerine mesaj attı. Öğretmen ve ailelere törene katılma talimatı verilen mesajda “Tören alanına Etimesgut ve Eryaman'dan EGO otobüsleriyle ulaşım sağlanacaktır” denildi. Ankara’nın Ayaş ilçesinde de okul müdürlerine benzer çağrılar yapıldığı belirtilirken katılacak ve katılmayacak öğretmenlerden de imzalı yoklama alındığı iddia edildi.

ÖNCEKİ HABER

650 grevci işçi  işten atıldı

SONRAKİ HABER

KESK Urfa Şubeler Platformu: Değişiklik teklifi dayatmadır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...