30 Mart 2017 13:55

650 grevci işçi  işten atıldı

Myanmar’da tekstil fabrikasında çalışan 650 işçi, Thingyan Su Festivali’ne katılmak için izin talebiyle çıktıkları grev sonrasında işten atıldı.

Paylaş

Asya ülkesi Myanmar’da Hlaing Tharyar kentindeki tekstil fabrikasında çalışan 650 işçi, Thingyan Su Festivali’ne katılmak için izin talebiyle çıktıkları grev sonrası işten atıldı.  Kore sermayeli Gun San isimli fabrikada çalışan işçilerin sözcülerinden kadın işçi Ma Hnin Pwint Aung, Myanmar Times gazetesine yaptığı açıklamada, 25 Mart’ta çıkılan grevin, işçilerin festival döneminde birkaç günü daha izin yapabilmesi amacını taşıdığını söyledi. 

Festival sezonunda patronların ve yöneticilerin tatile çıktığını ancak işçilerin çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Ma Hnin Pwint Aung, “Yönetimin yanıtı çalışmak istemiyorsanız gidin oldu” dedi. 10 günlük ulusal festival için işçilere beş gün izin verildiği, beş gün daha izin isteyenlerin ise dönüşte “çalışmadıkları süreyi’ fazla mesai ile tamamlamaya zorlandıkları belirtiliyor. İşçiler ise 10 günün ücretli izin sayılmasını istiyor.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İtalya'da çocuk göçmenleri korumak için yasa çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Okullara Erdoğan’ın törenine gitme talimatı gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...