30 Mart 2017 13:14

Vatikan: Umarız Trump kararlarını gözden geçirir

Vatikan, ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenler, iklim değişikliği ve silahlanmaya ilişkin aldığı kararlardan endişe duyduklarını belirtti.

Paylaş

Vatikan'dan, ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenler ve iklim değişikliğine ilişkin aldığı kararların kendilerini endişelendirdiği; bu kararları yeniden gözden geçireceğini umduklarını belirtti.

Roma'da bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Papalık Konseyi İnsani Kalkınma Başkanı Kardinal Peter Turkson, Trump yönetiminin göçmenlere yönelik politikası ve Obama yönetimi döneminde iklim değişikliği ile mücadele amaçlı uygulamaya konan düzenlemeyi iptal etmesini değerlendirdi.  

Bu konudaki endişelerini ifade eden Turkson, "Neyse ki ABD'de de bu kararlara tamamen karşı olanlar var" dedi.

Ganalı din adamı, göçmenlere yönelik engellemelerin, Hawaii'li bir avukatın aldırdığı kararla durdurulduğunu hatırlatarak, "Bu, farklı seslerin de çıkabileceğinin, başka bir dilin ve bir çıkış olabileceğinin işaretidir. Bu bize, siyasi aygıtlar yoluyla Trump'ın bazı kararlarını yeniden gözden geçirmesini ümit ettiriyor" dedi. 

'SEÇİM VAADİ İLE GERÇEKLER ARASINDAKİ FARKI ANLAMASINI DİLİYORUM'

ABD'deki Katolik Kilisesi'nin, bu konuda lobi faaliyetleri yürüttüğünü ve bunun etkili olacağına güvendiklerini de ekleyen Kardinal Turkson, Trump'ın, seçim kampanyası dönemindeki vaatlerini yerine getirmeye çalıştığını belirterek, "Ancak başkan olarak ofisine girdiğinde, gerçek ile seçim kampanyası dönemindeki söylemler arasında uyumsuzluk olduğunu fark etmesini diliyorum. Belki kampanya sırasındaki tutumunu değiştirme eğilimine girer" ifadesini kullandı. 

SİLAH YATIRIMLARINI ELEŞTİRDİ

Katolik Kilisesi olarak bazı şeylerin değişebileceği konusunda umut dolu olduklarını ifade eden Turkson, ABD'nin iklim değişikliğiyle mücadele konusunda yaratacağı boşluğu, Çin gibi başka büyük bir gücün doldurabileceğini de söyledi. 

Vatikan'ın, ABD yönetiminin kalkınma yardımlarına ilişkin kesintileri konusunda da "çok endişeli" olduğunu ifade eden Kardinal Peter Turkson, buna ayrılması gereken paranın, silahların modernizasyonuna ayrılmasını eleştirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Öz Gıda-İş’ten gazeteciye dava

SONRAKİ HABER

UNESCO ödülü İsaak’a verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...