30 Mart 2017 13:10

Öz Gıda-İş’ten gazeteciye dava

Rize Nabız Haber Editörü Gençağa Karafazlı'ya Öz Gıda-İş Sendikası genel başkanına ve ÇAYKUR genel müdürüne hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Paylaş

Öz Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, kendisiyle ilgili bir haber sitesinde yer alan röportajını “Öz Gıda’nın haline bak”başlığıyla eleştiren Rize Nabız Haber Sitesi Editörü Gençağa Karafazlı’yı kendisine ve ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’ya hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa şikayet etti.

Rize Cumhuriyet Savcılığı şikayet üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Karafazlı’nın ifadesini aldı. Yaptığı haberin binlerce işçiyi ilgilendirmesi nedeniyle kamu yararı içerdiğini söyleyen Karafazlı, “Öz Gıda’nın yöneticilerine yönelik hakaret içeren her hangi bir yazı kaleme almadım. İşçilerin haklarını korumadıkları yönünde eleştirisel yazı yazdım ve sendikanın genel merkezinde görevli 2 yöneticisinin FETÖ soruşturması kapsamında göz altına alındığı konusunda dikkat çektim” dedi. Öz Gıda-İş’in ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun avukatlığına soyunarak “Genel müdürümüzü FETÖ’cü ilan ederek algı oluşturmaya çalışmıştır” dediğini aktaran Karafazlı, “Ben ÇAYKUR Genel Müdürünü FETÖ’cü ilan etmedim. 2013 yılında Rize’de cemaatin gerçekleştirdiği Türkçe olimpiyatlarının ana sponsorunun ÇAYKUR olduğunu, Sütlüoğlu’nun bunu sağladığını, sıcak ilişkileri olan Öz Gıda’ya ise hukuk dışı bir şekilde destek vererek emek düşmanlığı yaptığını yazdım” dedi. 

Sütoğlu, Türkçe olimpiyatlarında yaptığı konuşmada “Bugün çok büyük bir gün yaşıyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bugün Rize de büyük bir sevinç yaşıyoruz. Bu çocuklarımız yarın buralardan mezun olduklarında önemli görevlere gelecek ve çok önemli işlere imza atacaklar” demişti. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gerginlik turist sayısını düşürdü

SONRAKİ HABER

Vatikan: Umarız Trump kararlarını gözden geçirir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...