Fethiye'de mağaza çalışanları hakları için eylem yaptılar

Fethiye'de bir mağazada çalışan işçiler, haksız yere işten çıkarılmaları ve ücretlerinin ödenmemesi üzerine eylem yaptılar.

30 Mart 2017 12:45
Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, bir ev eşyası mağazasında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları için eylem yaptılar.

Cumhuriyet Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde senetle ev eşyası satan bir mağazada çalışan 10 işçi, 2 ay çalıştırıldıktan sonra işten çıkarıldıklarını ve içeride kalan maaşlarını alamadıklarını belirtti. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önüne gelerek eylem yapan işçiler ortalama 2'şer bin lira alacaklarının bulunduğunu, mağazanın ise kendilerine ödeme yapmamakta direndiğini söylediler.

Ülke genelinde şubeleri bulunan mağazanın geçen yıl ocak ayında Fethiye'deki şubesini açtığını anlatan Tülin Aybek isimli işçi, 21 Ocak ile 9 Mart tarihleri arasında mağazada çalıştığını kaydetti. Mağazanın açılış sürecindeki tüm hazırlıklarda görev aldığını aktaran Aybek, "Açılışın ardından 'Siz satış yapamıyorsunuz' dediler ve yaklaşık 1 hafta içinde 10 kişiyi işten çıkardılar. Mağazanın açılışında günlerce mobilya taşıdık. Hiç izin kullanmadık. Yaklaşık 40 gün çalıştım. Toplamda 500 lira para verdiler. Maaşımızın geri kalanını günlerdir vermiyorlar. Borçlarımız var, zor durumda kaldık" dedi.

'BİZİ KULLANDILAR'

İki ay çalıştırılıp, daha sonra işten çıkarıldığını belirten Ahmet Taka isimili işçi ise "Bizi kullandılar. Mağazanın açılışını yaptırıp, daha sonra işten çıkardılar. Paramızı vermiyorlar. Borçlarımız var ve hepimiz mağduruz" dedi.

Mağaza yetkilisi ise işten çıkarılan çalışanların Şubat maaşlarının yattığını ancak işten çıkış maaşlarının henüz yatmadığını öne sürdü. Yetkili, cumartesi gününe kadar tüm maaşların yatırılacağını iddia etti. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen öğretmenleriyle hasret giderdiler

SONRAKİ HABER

Gerginlik turist sayısını düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...