30 Mart 2017 11:43

Esra Gövem davasından adalet çağrısı

Hakkında koruma kararı varken eşi Tolga Yavaşer tarafından öldürülen Esra Gövem’in ölümüne ilişkin dava görüldü.

Paylaş

Sistematik olarak tehdit ve tacizlerine maruz kaldığı eski eşi Tolga Yavaşer tarafından hakkında koruma kararı varken öldürülen Esra Gövem’in ölümüne ilişkin dava dün görüldü.

Burhaniye Adliyesinde görülen dava için Edremit, Burhaniye ve  Ayvalık’tan Esra Gövem'in ailesine destek için duruşmaya gelen Körfez Bağımsız Kadın Dayanışma Grubu’ndan kadınlar adliye önünde açıklama yaptı.

Açıklamada, “Haksız tahrik, saygın tutum gibi” iyi hal indirimleri ile erkeğe, “öldürme hakkı ve ehliyeti” verilmemesi, gerçek bir adaletin sağlanması talep edildi. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, tutuklu sanık Tolga Y. ve ailesi, Esra Gövem'in annesi Ferda Gövem, babası Hasan Gövem, kardeşi Gökhan Gövem ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan anne Ferda Gövem, kızının koruma altındayken öldürüldüğünü belirtip, "Karşı tarafın tehditleri sürüyordu. Ama koruma kararı olmasına rağmen bu olay yaşandı. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. En azından bundan sonra adalet yerini bulsun” dedi. Gövem Ailesi'nin avukatının talebi üzerine, cinayet anına ait görüntü kayıtlarının dosyaya girmesini ve duruşmada izlenilmesi talebini kabul eden mahkeme heyeti duruşmayı 24 Mayıs tarihine erteledi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kağızman'da muhtardan köylülere ‘evet’ baskısı

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Bharara Türkiye aleyhine tweetleri beğeniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa