30 Mart 2017 11:03

'16 Nisan’da OHAL ve KHK’leri de oylayacağız'

BES Genel Başkanı Aslan; ‘Emekçilerin barış içerisinde kardeşçe yaşadığı eşit, özgür, laik ve demokratik bir Türkiye için ‘hayır’ diyoruz’ dedi.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi, Sendika Genel Başkanı Fikret Aslan ve MYK üyesi Meryem Çağ’ın da katılımıyla bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Düzenlene toplantıda ‘İhraçlar ve OHAL’ başlıkları altında konuşmalar yapıldı. Açıklamayı Genel Başkan Fikret Aslan yaparken, toplantıya demokratik kitle örgütleri, dernekler ve siyasi parti temsilcilerinden katılım sağlandı.

‘DEĞİŞİKLİKLERİN İÇERİĞİ GİZLENMEYE ÇALIŞILMAKTADIR’          

‘OHAL koşullarında Türkiye tarihinin en köklü anayasa değişiklikleri topluma dayatılmaktadır. Televizyon kanalları, gazeteler tek taraflı yayınlarla ‘evet’ propagandası yaparken, ‘hayır’ diyen kesimler üzerinde her türlü baskı araçları hukuksuz bir şekilde devreye sokulmaktadır’’ yorumuyla konuşmasına başlayan Aslan, ‘’Hayır çalışması yapmak fiilen yasaklanmıştır. Siyasi iktidar tarafından Anayasa değişikliklerinin içeriğinden ziyade ‘hayır’ diyen kesimlerin karalamasına yönelik manipülasyon yaratılmakta değişikliklerin içeriği gizlenmeye çalışılmaktadır’ diye konuştu.

‘KHK’LERİ DE OYLAMIŞ OLACAĞIZ’

‘16 Nisan tarihinde tercihte bulunurken içinde bulunduğumuz OHAL ve çıkarılan KHK’leri de oylamış olacağız’ diyen Aslan, ‘Tercihimiz ‘evet’ ise gece yarıları yayınlanan KHK’lerle sorgusuz sualsiz işten çıkarılan kamu emekçilerinin mağduriyetine, grev yasaklarına, satış sözleşmelerine, iş güvencemizin kaldırılmasına, performansa göre ücrete, kamuda kadrolaşmaya, liyakatsiz atamalara, devlet memuru yerine parti memuru olmaya da onay vermiş olacağız’ vurgusunda bulundu.

‘TÜRKİYE İÇİN ‘HAYIR’ DİYORUZ’

‘2011 yılında çıkarılan 666 Sayılı KHK’nin işkolumuzda yarattığı hak gaspları ve ücret adaletsizlikleri ortada olup 6 yıldır ortaya koyduğumuz fiili ve hukuki mücadeleye rağmen taleplerimize kulaklarını tıkayan, hukuksal kazanımlarımızın gereğini yapmayan zihniyet ortadadır’’ eleştirinde bulunan Aslan, ‘’Referandum da ‘evet’ çıktığı takdirde yayınlayacakları KHK’lerle bizleri nasıl bir çalışma yaşamına mahkum edebileceklerini görmek için kahin olmaya gerek yoktur. Büro emekçilerinin insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelesinin onurlu sesi olan sendikamız, demokrasiden, hukuktan, eşitlik, özgürlük, laiklik ve barıştan yanadır. Emekçilerin barış içerisinde kardeşçe yaşadığı eşit, özgür, laik ve demokratik bir Türkiye için ‘hayır’ diyoruz’’ dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesine yönelik tehdit ve linç

SONRAKİ HABER

Turizmciler: Booking'in kapatılması iç turizmi etkiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...