30 Mart 2017 10:53

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesine yönelik tehdit ve linç

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Göztepe stadyum projesinin imar planı değişikliğine yaptığı itiraz nedeni ile linç kampanyasının hedefi oldu.

Paylaş

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Göztepe’deki stadyum projesine ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak 24.02.2017-24.03.2017 tarihleri arasında askıya çıkarılan imar planı değişikliğine yaptığı itiraz nedeni ile sosyal medya ve telefon tehditleri eşliğinde linç kampanyasına maruz bırakıldı. 

Oda, itirazında özet olarak, konut yoğunluklu bir bölgenin içinde yapılacak olan 20 bin kişilik stat ve içinde alışveriş merkezi gibi yapıların da yer alacağı projenin çevreye trafik ve araç yükü getireceğini, bunların birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti. 

Teknik ve bilimsel gerekçelerle yapılan ve Bakanlığa iletilen itirazın ardından Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine yönelik, sosyal medya ve telefon tehditleri ile de desteklenen bir linç kampanyası başlatıldı. 

21 MESLEK ÖRGÜTÜNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Şube hizmet binasının hedef gösterilmesi noktasına kadar varan linç üzerine TMMOB İl Koordinasyon Kurulu bileşeni olan 21 meslek odası ortak bir yazılı açıklama yaparak, Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı itiraz ile anayasa ve yasalardan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirdiği belirtildi.  

Söz konusu linç kampanyasında Göztepe Kulüp yöneticilerinin açıklamalarının da payı bulunduğunu belirten TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyesi odalar yaptıkları açıklamada, “Odamız yayımladığı basın bildirisinde, başka projelere göz yumulduğu iddialarına yanıt olarak kentte yapılan yanlış uygulamalara karşı sorumluluğun kentli olarak hepimizde olduğunu vurgulamıştır. ŞPO’nun ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulumuza bağlı diğer odaların, genel ve yerel yönetimlerin hatalı uygulamalarına karşı, zaman zaman büyük sermaye gruplarının baskılarına da göğüs gererek yerine getirdikleri görevleri hakkında odalarımızın internet siteleri ve basın taranarak rahatlıkla bilgi edinilebilir” dedi. 

KULÜP YÖNETİCİLERİ DE SORUMLU

Şehir Plancıları Odasına yönelik tehdit ve gözdağı kampanyasının failleri hakkında gerekli hukuki yollara başvurulacağı belirtilerek, “Ayrıca, bu failleri Şehir Plancıları Odamızı hedef gösteren açıklamalarıyla provoke eden kulüp yöneticilerinin de istenmeyen bir durum yaşanması halinde sorumlulukları olacağını vurgularız. Kendilerini, sorumluluklarını bilerek sağduyu ile hareket etmeye çağırıyoruz” denildi. 

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Hatırlatmak isteriz ki, bugün yaşadığımıza benzer bir süreç tarihi Alsancak Stadı için de yaşanmış, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu bütün bileşenleri ile stadın yıkılması, yerine AVM yapılması planlarına karşı durmuştu. Bunun sonucunda Alsancak Stadı konusunda oluşan kamuoyu sayesinde stadyum alanı korunmuştur. Bu konuda dahi Şehir Plancıları Odamız Alsancak Stadı İmar Planına itiraz etmemişken yapmış gibi algı yönlendirmesi yapılmaktadır. TMMOB olarak dün olduğu gibi bugün de kentin tarihi ve kültürel dokusunun korunması, herkes için yaşanabilir bir İzmir yaratılması çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm İzmir halkını bir kez daha, yaşanabilir bir kent yaratma mücadelemizde yanımızda olmaya ve olası kent suçlarına karşı duyarlılık göstermeye davet ediyoruz”.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Sağlık işletmeleri ticari işletmelere dönüştürüldü'

SONRAKİ HABER

'16 Nisan’da OHAL ve KHK’leri de oylayacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa