30 Mart 2017 09:52

Derik’te 35 ilkokul öğrencisine cinsel istismar

Mardin'de ilkokul hademesi 35 çocuğa cinsel istismardan tutuklandı. Jandarmanın öğretmenleri olayın basına sızmaması için tehdit ettiği öne sürüldü.

Paylaş

Derik’e bağlı Göktaş İlköğretim Okulu’nda temizlik görevlisi olarak çalışan Ş.Y.’nin, 35 öğrenciye istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Ş.Y., tutuklanırken, gizlice görevden alınan okul müdürü ve jandarmanın öğretmenleri, olayın basına sızmaması için tehdit ettiği ileri sürüldü.

DİHABER'de yer alan habere göre; Mardin’in Derik ilçesine bağlı Göktaş (Kevirşîn) köyünde bulunan Göktaş İlköğretim Okulu’nda çocuklar cinsel istismara uğradı. Okul hademesi Ş.Y.’nin yaşları 6 ila 12 arasında olan kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

70 ÖĞRENCİNİN İFADELERİ ALINDI

Ailelerin olayı fark etmelerinin ardından Derik Jandarma Karakolu’na başvurarak Ş.Y.’den şikayetçi oldu. Bunun üzerine Ş.Y., jandarma tarafından gözaltına alınırken, savcılık da okulda okuyan 70 kız çocuğunun ifadelerini rehberlik öğretmeni eşliğinde tek tek aldı. Gözaltına alınan Ş.Y. 27 Mart’ta çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. İfadeleri alınan 35 öğrencinin ifadelerinde benzerlik olduğu belirtildi. 

Kimi aileler, cinsel istismar olayının geçen yıldan bu yana devam ettiğini; ancak bu zamana kadar anlaşılamadığını söyledi. Aileler, Ş.Y.’nin ailesinin korucu olduğunu, bu nedenle de bu zamana kadar korunduğunu iddia etti. Bu süreç yaşanırken Okul Müdürü M.Ç.’nin okuldaki tüm öğretmenlerle toplantı yaptığı belirtildi. Müdür M.Ç.’nin bu toplantıda yaşanan istismarın bilgisinin kimseye verilmemesi yönünde öğretmenleri uyardığı öğrenildi. 

İddialara ilişkin DİHABER'in okulu araması üzerine Göktaş İlköğretim Müdürü M Ç.'nin, olaydan sonra görevden alındığı ve yerine yeni bir müdürün gönderildiği öğrenildi. M.Ç’nin iletişim bilgilerini bilmediklerini belirten yeni müdür, "Dosya üzerinde gizlilik kararı olduğu için bilgi veremeyeceklerini" belirterek telefonu kapattı. 

ÖĞRETMENLERE TEHDİT

Olayın soruşturmasını yapan Derik Jandarma Karakolu’ndaki askerlerin de öğretmenleri tehdit ederek, “Bu olay bizim alanımızdadır. Hiçbir şekilde bu bilgi basına sızmayacak. Telefonlarınız dinleniyor. Basında bu köyün adı bile geçmeyecek” dedikleri öne sürülüyor. 

Olayın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da köye müfettiş gönderdiği öğrenildi. (Mardin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Satılamayan marulları koyunlara yedirdiler

SONRAKİ HABER

Konur Sokak’a iyi haber: ‘Yaşar Abi’ tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...