30 Mart 2017 09:28

Sanat Kurumu Plastik Sanatlar Ödülü Aykut Öz’e verildi

52. Sanat Kurumu Ödülleri sahiplerini buldu. Heykel dalında yılın sanatçısı Aykut Öz seçildi.

Paylaş

Bu yıl 52’ncisi düzenlenen Sanat Kurumu Ödülleri sahiplerini buldu. Sanat Kurumu Derneği tarafından verilen plastik sanatlar ödülleri kapsamında bu yıl “Heykel dalında yılın sanatçısı" Aykut Öz seçildi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde Sahne Ressamı olarak görev yapan Aykut Öz açtığı 8 kişisel serginin yanı sıra: geçen yıl ölümünün 400. yılı sebebiyle anılan Cervantes için; Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşen sergi ile birlikte, bina önüne yerleştirilen Don Kişot Anıt Heykeli ve Özgecan Aslan anısına yapılan aynı isimle anılan parka yerleştirilen Özgecan Anıt Heykeli, kamusal alanlarda yer aldı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi girişine, Fakültenin 50. Yılı anısına yaptığı duvar rölyefi, kamusal alanda yer alan bir diğer eseri.

Aykut Öz , Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde Sahne Ressamı görevinin yanı sıra  Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde “Canlandırma” derslerine giriyor.

2015-2016 sezonu plastik  sanatlar ödüllerinin belirlendiği seçici kurulda, Prof. Zafer Gençaydın, Prof. Turhan Çetin, İbrahim Demirel, Prof.Hayri Esmer, Mutlu Başkaya ve H. İlker Çetin yer almıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dengin Ceyhan’dan ücretsiz piyano resitali

SONRAKİ HABER

KESK KHK kurultayı düzenliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa