30 Mart 2017 08:36

TMMOB: Hatırlatmak isteriz ki Başbakan da bizim üyemiz

TMMOB, Ankara Valiliği'ne cevap verdi: Her olayda üyemizin bulunup bulunmadığına bakacaksa hatırlatmak isteriz ki Başbakan da bizim üyemiz.

Paylaş

Ankara Valiliği’nin TMMOB’u hedef gösteren açıklamasına tepki gösteren TMMOB Genel Başkanı  Emin Koramaz, “Valilik her olayda üyemizin bulunup bulunmadığına bakacaksa hatırlatmak isteriz ki Başbakan Binali Yıldırım da bizim üyemiz” dedi. 

Ankara Ulus'ta “hayır” bildirisi dağıtan bir grup polis tarafından engellenmiş, olayla ilgili sosyal medyaya yansıyan video tepkilere neden olmuştu. Ankara Valiliği ise bu olayla ilgili yayınladığı basın açıklamasında “Hayır” bildirisi dağıtanlar arasında TMMOB üyelerinin de olduğunu ifade ederek, TMMOB'u hedef göstermişti. Valiliğin bu açıklamasını tepki gösteren TMMOB Genel Başkanı  Emin Koramaz, genel merkezlerinde düzenlediği basın toplantısında, kendilerinin  referandumda “hayır” oyu kullanacaklarını ancak Ulus'ta dağıtılan bildiride kendi bildirilerinin olmadığını vurgulayarak, “ Valilik her olayda üyemizin bulunup bulunmadığına bakacaksa hatırlatmak isteriz ki Başbakan Binali Yıldırım da bizim üyemiz. Başbakanın yaptıkları nasıl odamızı bağlamazsa diğer üyelerimizin yaptıkları da bağlamaz. Valiliği bu açıklamasından dolayı kınıyoruz” diye konuştu. 

'MEŞRUİYETİ OLMAZ'

Başkan Koramaz, valiliğin referanduma ilişkin sürekli örgütlerine engel çıkarmaya çalıştığını da hatırlatarak, “Valilik, 'evet' diyenlerin çalışmalarına serbestlik, 'hayır' diyenlerin çalışmalarına yasak getirmektedir. Ankara'da kim oldukları belli olmayan 'Türkiye Hukuk Platformu' isimli oluşumun stant açmasına, 'evet' propagandası yapmasına izin verilirken, bizim stant açma taleplerimiz yasaklanmıştır” dedi. Ankara Valiliği'nin referandum propagandası yapmayı sadece siyasi partilere indirgediğini ifade eden Koramaz,  “Samsun'da yapılan itiraz üzerine Yüksek Seçim Kurulu'nun propaganda yasağını kaldırmasına rağmen valilik daha önce çıkmış olan OHAL kanunu 11. maddesine dayanarak stant kurulmasını yasaklamıştır. Özgürlüklerin yasaklandığı, fiilen kullandırılmadığı, meydanın anayasa değişikliği lehine olan görüşlerin hizmetine seferber edildiği bir ortamda anayasal kamuoyu oluşturulamaz. 'Evet' çıksa bile bu yasakçı ortamda değişiklik meşruluk kazamamaz” diye belirtti.(Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Milli İstihbarat Teşkilatı şefinin listesi

SONRAKİ HABER

Dengin Ceyhan’dan ücretsiz piyano resitali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...