23 Haziran 2012 05:32

Masalı bırak gereğini yap!

İstanbul'da polisin sokak ortasında işkence yaptığı Ahmet Koca hakkında "polise mukavemet ve hakaret'ten soruşturma açıldı. Polisler hakkında açığa almaktan başka bir işlem yapılmadı. İşkence yapan polisler Koca'nın kendilerine saldırdığını iddia etti.GÖRÜNTÜLERE RAĞMENSokak ortasında işkenceye uğrayan Ahmet Ko

Masalı bırak gereğini yap!
Paylaş

GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN

Sokak ortasında işkenceye uğrayan Ahmet Koca'nın Haseki Hastanesi ve Askeri Hastaneden rapor alamazken Koca'nın şikayetçi olduğu polislerin 5'er günlük iş görmez raporu aldığı ortaya çıktı. 5 günlük rapor alan polisler işkence görüntülerine rağmen Ahmet Koca hakkında şikayetçi oldu. Ahmet Koca hakkında "görevli polise mukavemet ve hakaret"ten soruşturma başlatıldı.

POLİSLER SUÇ BASTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Ahmet Koca’yı döven yedi polis, Koca’nın kendilerine vurduğunu, küfür ve tehdit ettiğini ileri sürdü. Polisler Koca’nın polis aracında başını demirlere vurarak kendini yaraladığını da iddia etti.

İstanbul Fatih’te Ahmet Koca’yı akrabalarının gözleri önünde kelepçeleyerek öldüresiye döven polisler kendilerini savundu.

Polisler, olay gecesi tuttukları tutanakta Koca’nın kendilerine vurduğunu, tartakladığını ve küfrettiğini ileri sürdü ve Koca’nın müdahalesi sırasında bir polisin yaralandığını, Koca’nın ise kafasını polis aracındaki demirlere vurarak kendini yaraladığını iddia ettiler. (HABER MERKEZİ)


İHD üyeleri son dönemde işkence haberleri ile gündeme gelen Fatih Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezine ayna tutarak işkenceyi protesto etti.

İHD İstanbul Şubesi üyeleri, Fatih’te sokak ortasında polisler tarafından yapılan işkenceyi protesto etmek için Fatih Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. “Bu karakolda işkence var. İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” pankartı açan İHD üyeleri adına İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe açıklamayı yaptı. Geçtiğimiz günlerde İstiklal Caddesi ve Taksim Polis Merkezinde yaşanan işkence uygulamalarını anımsatarak konuşmasına başlayan Efe, son zamanlarda bu tür uygulamaların sık sık gündeme geldiğine dikkat çekti. 17 Haziranda Fatih’te devriye gezen bu polis merkezine bağlı polislerin Ömer Nal ve Giyasettein Taş adlı gençlere sokak ortasında işkence yaptıklarını söyleyen Efe, mağdurların Haseki Eğitim Araştırma Hastanesinden aldıkları rapora göre her ikisinde de ekimoz ve kafa kırığı; Giyasettin Taş’ın ise kulak zarının patladığı burnunun ve dişlerinin kırıldığının tespit edildiğini kaydetti. Gençlerin ertesi gün mağdur sıfatıyla değil şüpheli sıfatıyla “Polise mukavemet etmek” iddiasıyla savcılığa çıkarıldığını kaydeden Efe, bu olayın hemen ardından yine Fatih’te 19 Haziranda sokak ortasında dehşet verici bir olayın gerçekleştiğini söyledi.

Hamile eşinin yanında polislerin Ahmet Koca isimli yurttaşı ölesiye dövdüğünü ifade eden Efe, “Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valisi hâlâ yetki sınırının aşılmış olabileceği ihtimalinden bahsetmekte ve ‘İhmalde kusuru olan varsa’ ifadesini kullanmaktadır. Soruyoruz hangi yetkilerden ve sınırın aşılmasından bahsediyorsunuz?​” diye konuştu. İşkenceye karşı mağdurların yanında olacaklarını ifade eden Efe, bu konuda mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. Açıklamanın ardından İHD üyeleri karakola ellerindeki aynaları tutarak, “Ayna tutuyoruz burada işkence var” diyerek işkenceyi teşhir ettiler. Karakolun önünde bulunan polis barikatına karşı pankartı açtıktan sonra İHD’liler eylemlerine son verdi. (İSTANBUL)


KARAKOLDA DAYAK YEDİ SANIK OLDU

İzmir’de gözaltında alındığı karakolda polisler tarafından dövülen Fevziye Cengiz hakkında karakolda dayak yediğine dair görüntülere rağmen polise “tehdit ve hakarette” bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı. Cengiz hakkında kendisine işkence yapan polislerden daha fazla hapis cezası istenmişti.

HEM DAYAK HEM TECAVÜZ

Afyonkarahisar’da Hocalar İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser E.İ. ve yanındaki 2 kişi, Hocalar Devlet Hastanesinde görevli hemşire E.Ç.’ye tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

E.Ç., dün Hocalar İlçe Emniyet Amirliğine giderek İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser E.İ.’nin ve arkadaşları S.Ç. ile N.Ş.’nin, ilçenin hemen dışındaki bir alanda kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. E.Ç., şüphelilerin alkollü olduğunu ve kendisini dövdüğünü de öne sürdü. E.Ç.’nin şikayeti üzerine komiser E.İ., S.Ç. ve N.Ş. gözaltına alındı.

ÖNCEKİ HABER

Savaşı savunanın arkasında saf tutmayız

SONRAKİ HABER

Dileriz belirsizlik umut olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...