30 Mart 2017 07:31

'Kutlu Doğum Haftası'na referandum ertelemesi

Önceki yıllarda 14-20 Nisan arasında gerçekleştirilen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerine 'referandum' ayarı yapıldı.

Paylaş

'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinin tarihi değiştirildi. Önceki yıllarda 14-20 Nisan arasında gerçekleştirilen etkinliklerin, bu yıl için, başkanlık referandumundan bir gün sonra başlaması için genelge yayımlandı.

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, 1989'dan beri "Hz. Muhammed'in doğum günü" sebebiyle kutlanan Kutlu Doğum Haftası, bu yıl 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumundan bir gün sonra başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk getirildiği tartışmaları nedeniyle her yıl 14-20 Nisan haftasına sabitlenen Kutlu Doğum Haftası’nın tarihlerini değiştirdi.

Haberde, “Tarih değişikliğinin anayasa değişikliği referandumunun 16 Nisan’da yapılacak olmasına dayandırıldığı öğrenildi” ifadeleri kullanıldı.

17 Nisan’da başlayacak Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki teması ise ‘İslam’ın kimi çevrelerce terör referansı olarak gösterilmesinin İslam toplumlarında güven duygusunun sorgulanmasına yol açtığı’ gerekçesiyle ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olarak belirlendi.

Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı’nın genelgesinde 23 Nisan’da hiçbir etkinliğin yapılmaması talimatı da yer aldı.

'Kutlu Doğum Haftası’nın 2008 yılından itibaren 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanması kararı alınmıştı. Bu karar, 2010 yılında ‘Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliği’ne yansıtıldı. Etkinlikler her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. Bir tek geçen yıl 9 Nisan — 20 Nisan tarihlerine denk getirildi. Bunun da Başbakanlık talimatı ile yapıldığı ifade edildi. Ancak hiçbir zaman ‘bu tarihlerin dışında program düzenlenmemesi’ ilkesi gereği 20 Nisan tarihinden sonrasına sarkmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İ.Ü'de Kızıldere anmasında 33 öğrenci gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Paul Auster ve Siri Hustvedt: Türkiye için korkuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...