30 Mart 2017 07:13

Bakan Bozdağ: Adil Öksüz'ü birileri ülke içinde saklıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Bana göre Adil Öksüz yurtdışına kaçırılmadı, bana göre Türkiye içinde birileri tarafından saklanıyor' dedi.

Paylaş

A Haber'de gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ​"Adil Öksüz yakalanıp konuşulduğu takdirde, 15 Temmuz'la ilgili karanlık pek çok soru aydınlanacak. Bana göre, Adil Öksüz yurt dışına kaçırılmadı, bana göre Türkiye içinde birileri tarafından saklanıyor. FETÖ terör örgütü Adil Öksüz'ü infaz etmiş de olabilir, ama bu yönde bir bilgi yok" ifadesini kullandı.

Bozdağ, Öksüz'ün darbe girişiminden 6 gün sonra ABD Başkonsolosluğu tarafından aranmasına ilişkin ise "ABD'nin açıklamasını tatmin edici bulmadım. Kaçan FETÖ'cü neden ABD'ye gidiyor? FETÖ'cülerin de izinleri iptal edilmeli" şeklinde konuştu.

Bozdağ, "Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanması siyasi bir operasyondur. Amaç Türkiye'yi itibarsızlaştırmak. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı'nı ABD'de hemen tutukluyorsun. Peki bu darbe girşiminin arkasındaki ismi neden tutuklamıyorsun?" dedi.

Geçtiğimiz hafta Aydınlık'ta yayımlanan bir haberde 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden olduğu öne sürülen ve 16 Temmuz'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Öksüz'ün AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş tarafından kaçırıldığı ve yurt dışına çıktığı iddia edilmişti. Yeni Şafak'ta ise Öksüz'ün ülke içerisindeki bir elçilikte saklandığını öne süren bir haber yayımlanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Açlık grevleri kritik aşamada, yetkililer görüşmeli

SONRAKİ HABER

Rusya'dan Fırat Kalkanı mesajı: Bitmesi iyi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa