30 Mart 2017 06:56

Bob Dylan'a  8 milyon kronu alabilmesi için konferans şartı

İsveç Akademisi, Bob Dylan'ın 8 Milyon kronluk ödülü alabilmesi için 10 Haziran'a kadar bir Nobel konferansı vermesi gerektiğini açıkladı.

Paylaş

İsveç Akademisi Daimi Sekreteri Sara Danius, 2016 yılı Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen ABD'li sanatçı Bob Dylan'ın 8 Milyon kron tutarındaki ödülü alabilmesi için en geç 10 Haziran tarihine kadar bir Nobel konferansı vermesi gerektiğini açıkladı.

Dylan, bu hafta sonu Stockholm'de düzenlenecek iki konsere katılmak için İsveç'e geliyor. Dylan'ın İsveç'e gelişi nedeniyle Aftonbladet gazetesinin sorularını elektronik posta ile yanıtlayan Danius, bu hafta sonu herhangi bir Nobel konferansı yapılmayacağını açıkladı.

Aynı gün Akademi bloggunda Bob Dylan'dan hafta sonu öncesi iyi haberler aldığını, bu hafta sonu Nobel Konferansı olmayacağını buna karşı Akademinin kayda alınmış bir çeşit konuşmanın geleceği  bilgisini aldığını yazdı.

Akademinin üyeleri Dylan'ın konserlerinden birine giderek kendisini izleyecekler. Danius, hafta sonu Akademi üyelerinin Dylan'la kısa ve samimi olarak adlandırdığı bir toplantı yapacaklarını ve  Nobel diploması ile Nobel madalyasını kendisine teslim edeceklerini söylüyor. 

Dylan'ın isteği üzerine toplantıda sadece Akedemi üyeleri bulunacak ve medya alınmayacak. 

Pazartesi günü de Danius, son bir kaç ay içinde Dylan'la herhangi bir telefon görüşmesi yapmadıklarını açıklamıştı. Dylan'ın parayı alabilmesi için Nobel'in tüzüğüne göre 10 Haziran tarihine kadar konferans vermesi gerektiğinin bilincinde olduğunu belirtikten sonra “Neye karar vereceği kendi sorunu” ifadelerini kullanmıştı. 

İsveç Akademisi geçtiğimiz yılın 13 Ekim'inde 2016 yılı Nobel Edebiyat Ödülü'nü Dylan'a verdiğini duyurmuş ancak sanatçıya uzun süre ulaşamamıştı. Dylan'ın telefonlara yanıt vermemesi ve açıklama yapmaması tepki ve tartışmalara yol açmış, Nobel Komitesi Başkanı Per Wästberg, Dylan'ın tutumunu “nezaketsiz ve küstahça” olarak tanımlamıştı. 

Dylan, geçtiğimiz yılın aralık ayında Stockholm'de düzenlenen Nobel törenine de katılmamıştı (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Warriors’tan mesaj, Westbrook’tan rekor

SONRAKİ HABER

KODA 22. dersini yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...