30 Mart 2017 05:40

Karaçay Deresi fabrika atıkları nedeniyle yok oluyor

Organize sanayi atıklarının ve inşaat molozlarının döküldüğü Karaçay Deresi kirlilik nedeniyle tehlike saçıyor.

Paylaş

Karaçay deresi kirlilik nedeniyle tehlike saçıyor. Organize sanayi atıklarının suya bırakıldığı bölgede, tarım arazilerinin bulunduğu dere boyuna da kimliği belirsiz kişilerce inşaat molozları ve evsel atıklar dökülüyor. 

Sanayi atıkları nedeniyle can çekişen Gediz Nehri'ni besleyen damarlardan biri olan Karaçay Deresi, kirlilik nedeniyle tehlike saçıyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi atıklarının bırakıldığı dere, Yunus Emre ilçesine bağlı Fevzi Çakmak mahallesinde birçok tarım arazisinin arasından geçerken, derenin suyu atıklar nedeniyle siyah renge bürünmüş durumda. Özellikle yaz aylarında koku yapan dere, halk sağlığını tehdit ediyor. 

Öte yandan yaşanan kirlilik yalnızca sanayi atıklarının suya bırakılması ile sınırlı değil. İnşaat molozlarından evsel atıklara kadar birçok atık da kimliği belirsiz kişilerce tarım arazilerinin bulunduğu dere boyuna bırakılıyor. Dere boyunca atıklardan tepeler oluştuğu görülürken, bölgede yaşayan yurttaşlar ise kirlilik nedeniyle tedirgin.

MAHALLELİ TEDİRGİN

Dere boyunda bulunan Fevzi Çakmak mahallesindeki yurttaşların birçoğu müstakil evlerde tarım faaliyeti yaparak yaşamını sürdürüyor. Dönem dönem sulama amaçlı kullanılan deredeki kirliliğin tarım arazilerini de tehdit ettiğini belirten yurttaşlar, son dönemde kirliliğin daha da arttığını söyledi. Özellikle sanayi atıklarının bu dereye arıtılmadan bırakıldığından şüphelendiklerini söyleyen yurttaşlar, deredeki suyun adeta "çamur" halini aldığını kaydetti. Yurttaşlar yetkililerin bir an önce yaşanan duruma müdahale etmesini istedi. 

'İKİ ÜÇ FARKLI RENKTE SU AKIYOR'

Mahalle Muhtarı Musa Sezer de, yaşanan durumdan şikâyetçi olduklarını belirtti. Söz konusu kirliliği defalarca gündeme getirmeye çalıştıklarını söyleyen Sezer, "Mahallenin alt tarafında çarşıdaki yıkık inşaat molozlarını getirip döküyorlar. Kaçıyorlar. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Rahatsızız. Bir iki bölgede dereyi bile doldurmuşlar. Su akan dereye bile döküyorlar bu molozları" diye konuştu.

Deredeki suyun kirlilik nedeniyle iki üç farklı renkte aktığını söyleyen Sezer, yetkililere çağrıda bulundu. Sezer, "Mahallenin içindeki kanalda yazları bazen su akmıyor. Kışın ve şu anda iki üç farklı renkte su akıyor. Bir mavi akıyor bir beyaz. Park kafeterya yaptıkları bölgede bu derenin üzerini kapatmışlar. Bizim burada üstü açık bir şekilde akmaya devam ediyor. Yetkililere çağrımız bir an önce müdahale edilmesidir" dedi.

YÜZYILLIK AĞAÇLARIN KİM TARAFINDAN KESİLDİĞİ BİLİNMİYOR 

Öte yandan molozların döküldüğü bölgede bulunan bazı yaşlı ağaçların da kesilmesi dikkat çekiyor. Ağaçların kim tarafından kesildiği bilinmezken, kesilen ağaçlar arasında yüz yıllık ağaçlar da bulunuyor. Mahalleli de ağaçların gece kesildiği yönünde duyum aldıklarını ifade etti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Taraftar gruplarından 'hayır' kampanyası

SONRAKİ HABER

Mezar mermerlerini çaldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...