30 Mart 2017 05:27

Taraftar gruplarından 'hayır' kampanyası

Taraftar grupları, anayasa değişikliği referandumu öncesi #ÖzgürTribünlerİçinHAYIR hastagı ile kampanya başlattı.

Paylaş

Anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma sayılı günler kala toplumun farklı kesimlerinden de tercihlerine yönelik açıklamalar devam ediyor. Sosyal medya üzerinden örgütlenen taraftar grupları da, "#ÖzgürTribünlerİçinHAYIR" hastagı ile kampanya başlattı. Adanaspor içinde örgütlenen Kaplanpenche taraftar grubu, referandumda 'hayır' oyu kullanacağını belirterek, tribünlerin her türlü işbirliği ve dayanışma içinde olduğunu aktardı. 

‘FUTBOLUN ENDÜSTRİLEŞMESİNE HAYIR’

Grubun üyelerinden Ferhat Çelikal, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in "Evet" kampanyası başlatması üzerine "#ÖzgürTribünlerİçinHAYIR" hastagı ile kampanya başlattıklarını söyledi. Çelikal, "Futbolun endüstriyelleşmesi ile siyasetin ilgi alanına girmiştir. Siyasi iktidarlar oy potansiyellerini artırmak ve siyasi rant sağlamak için futbolu hep bir propaganda aracı olarak kullandılar" diye belirtti.

Futbolun siyasi iktidarların mücadelelerinde reklam malzemesi olarak kullanıldığını ifade eden Çelikal, "Futbolun endüstrileşmesine karşı olan tribüncüler olarak referandumda 'hayır' oyunu kullanacağız. Tek adam rejimine karşı 'hayır' diyeceğiz" dedi.

'HAYIR BİR BAŞKALDIRIŞ OLACAK’

"Başkanlığına 'Hayır' diyeceğiz" diyen Adana Demirspor 6. Bölge taraftar topluluğu üyesi Sergen Şimşek ise, şunları aktardı: "Biz sosyalist bir taraftar topluluğuyuz. Başkanlık sistemine karşı demokrasinin korunmasının gerekliliğine evrensel hukuk ilkeleri açısında sağlayabileceği demokratik koşullardan dolayı inanıyoruz. ‘hayır’ demek sadece referandum süreci için belirleyici olmakla kalmayıp daha sonrasında da bir başkaldırış olacaktır." 

'SESİMİZİ DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ'

Siyasi iktidarın tribünleri, böl, parçala ve yönet taktiğiyle ayrıştırdığını aktaran Şimşek, "Kitlelerin her hafta sonu yoğun olduğu tribünler onlar için propaganda alanı, seçim kampanyalarının yürütüldüğü yerdir. Bu yüzden tüm tribün cephelerinde patronların değil işçilerin galibiyetine kadar tezahürat etmeye devam edecek. Her bestenin sonunda sesimizi daha da yükselteceğiz. Bugün başkanlık sistemine karşı demokrasiyi savunacağız. Barış ve demokrasi için 'hayır' diyeceğiz" şeklinde konuştu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 30 Mart 2017

SONRAKİ HABER

Karaçay Deresi fabrika atıkları nedeniyle yok oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...