23 Haziran 2012 08:21

Sanat Maratonu sona yaklaşıyor

“Şimdilik” sona yaklaşan “Sanat Maratonu” koşusunda, İstanbul Şehir Tiyatrolarındaki yönetmelik değişikliği ve Devlet Tiyatrolarının kapatılmasını dahi gündeme getiren Hükümetin müdahalelerine sanatçılar ve sanatseverler sessiz kalmadı ve kalmayacaklarını bir hafta boyunca Kadıköy Özgürlük Parkı&rsqu

Sanat Maratonu sona yaklaşıyor
Paylaş
Ayşen Güven

Son iki gününde, sahneye çıkarak eyleme destek vermek isteyen sanatçılara her an yenisi eklenince biraz doğaçlama, biraz sürprizli bir sahne çıktı karşımıza. 5. günde her biri bir birinden başarılı oyunlar, dansçılar, konserler yer aldı maratonda. İktidar gücünü baskı aracına dönüştüren saltanat anlayışına güzel ve cesaretli göndermeler yapan Her Şeyden Muaf Oyuncular “Kral Übü” oyunu ile büyük takdir topladılar. “Karagöz Hacivat’a Karşı” ile Tiyatro Evi kahkahalalı dakikalar yaşatırken, Tiyatro Seven Ritim Grubu, kalp atışlarımızın nabzını ritme ayarladı. Nur Akdağ’ın dans gösterisi ile nefeslerimizi tuttuk, İsmail Hakkı Demircioğlu ile dertlendik ve birlikte söyledik. Hani ruhumuz dinlendi neticede. “Sanat Maratonu”nun yola çıkarken hazırladığı bildiriye de imza atan Kültür Sanat-Sen de soluğu Özgürlük Parkı’nda aldı.

FIRAT TANIŞ VE BORA ÖZTOPRAK’TAN GÜZEL SÜRPRİZ

Perşembe cumaya dönerken günün kendi tabiriyle sakızdan çıkan sürprizi Oyuncu Fırat Tanış oldu. Diğer sürpriz ise Pop Müzik Sanatçısı Bora Öztoprak oldu. Sahneye bir ara üçlü bir grup halinde çıkan Fırat Tanış, Bora Öztoprak ve Kaan Öztürk, kalabalığın taştığı parkta maratonun en güzel ve mutlu manzarasını yarattı. Coşkunun doz aşımının yaşandığı o saatlerde Tanış, bir de piyano eşliğinde şarkılar söyledi. Tiyatroların badireli günlerinin dili olan, “Yani” şarkısının Hamlet versiyonundaysa Hükümete koskoca bir yuh çekildi. Peş peşe doğaçlama katılımlara bir de sabaha karşı iki sularında, Siya Siyabend katıldı. “Duyduk ki tiyatrolar için bir eylem varmış. Biz de geldik” diyen grup soluğu sahnede aldı. Gazetemizin gittiği saatlerde Bulutsuzluk Özlemi, Ezginin Günlüğü, Feryal Öney gibi daha birçok güzel isimle, özgür sanat maratonunun Selamiçeşme durağının kapanışı yapılmamıştı. Çok daha fazla sürpriz ve keyifli anların yaşanacağını tahmin edeceğiniz, unutulmaz olacağına emin olduğumuz geceyi pazar günü Evrensel’de okuyabilirisiniz.

MARATON GÜNLÜĞÜ

7 gün 24 saat durmadan ve günlerce süren, Sanat Maratonu ardı ardına eklenen; tiyatro, dans, müzik, şiir dinletileri, söyleşiler, kısa film gösterileri gibi, sanatın pek çok dalından gönüllü katılımlarla devam etti. Gece gündüz devamlılığı ile bir ilk olma özelliği de taşıyan maratona bu güne kadar Genco Erkal, Tülay Günal, Vedat Sakman, Grup Gündoğarken, Levent Kırca, Altan Erkekli, Çiğdem Erken, Güvenç Dağüstün, Fırat Tanış, Ufuk Karakoç ve daha pek çok sanat meslek örgütünün, Şehir Tiyatrosu, Devlet Tiyatrosu, Özel Tiyatrolar, Üniversite topluluklarından sanatçıların katılımı gerçekleşirken, bu benzersiz “Sanat Maratonu”, Guinness gözlemcilerince de takip edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say’dan bir ‘Mezopotamya’ öyküsü

SONRAKİ HABER

Felsefe kongresinde Fethullah Gülen şov!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...