29 Mart 2017 16:01

İzmir’de hukuk öğrencileri, anayasa değişikliğini anlattı

'Hukuk Öğrencileri Meclisi' İzmir'de başlattıkları 'Bana anayasayı sor' çalışması kapasamında, anayasa değişikliği ile ilgili halka bilgi verdi.

Paylaş

İzmir’de hukuk fakültesi öğrencileri “Hukuk Öğrencileri Meclisi” kurdu. 16 Nisan’da oylanacak anayasa öncesi “Bana Anayasayı Sor” diyen hukuk öğrencileri Konak Meydanı’nda çalışmalara başladı. Önünde “Bana Anayasayı Sor!” yazan önlükler giyen öğrenciler, gün boyu yurttaşlara referandumda oylanacak anayasa değişikliğini anlattı.

Bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bağımsız bir şekilde çalıştıklarını belirten Hukuk Öğrencileri Meclisi, halk tarafından ilgiyle karşılandı. Anayasa değişikliği teklifinin maddeleri karşılaştırmalı ve objektif bir şekilde anlatılırsa insanların "Hayır" oyu kullanacağını düşündüklerini belirten hukuk öğrencileri, “Anayasa 18 maddenin değiştirilmesi olarak sunulurken gerçekte daha fazla maddenin bağlantılı olarak değiştirildiğini ve bu maddelerin de oldukça kritik bir öneme sahip olduğunu görüyoruz” dediler.

“Bugünün öğrencileri yarının hukukçuları olarak bize düşen görevin farkındayız” diyen hukuk öğrencileri, ilerleyen günlerde çalışmalarını İzmir’in farklı bölgelerinde devam ettireceklerini belirttiler. (İzmir/EVRENSEL)

 


 

ÖNCEKİ HABER

Şirinler afişindeki Şirine'ye sansür uygulandı

SONRAKİ HABER

ODTÜ'de binler 'Hayır' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa