29 Mart 2017 14:25

Katip Çelebi Üniversitesindeki işten atma Meclis gündeminde

HDP'li Doğan, İzmir'de Zeynep Gürler ve arkadaşının 'Hayır' stickerı önünde fotoğraf çektirdiği için işinden olmasını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesindeki kantinde çalışan Zeynep Gürler ve arkadaşının, ‘Hayır’ stickerı önünde fotoğraf çektirdiği için işinden atılmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sordu.

Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti: Basına yansıyan iddialar için bakanlık olarak ilgili taşeron firma hakkında başlatılmış bir soruşturma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Soruşturma açılmamışsa bakanlığınız konuyu kayda değer bulmadığı için mi soruşturma açılmamıştır? Kişilerin politik tercihlerinin işten atılmaya kadar varacak bir dizi yaptırımla karşı karşıya kalması bir nefret suçu değilse nedir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu tür keyfi işten çıkarmalar için ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz? Sosyal medya paylaşımlarında ‘Hayır’ oyu vereceğini ifade eden emekçilerin işlerinden atılmaları konusunda siyasetçilerin siyasi iklimi zehirlemelerinin bir payının olduğunu düşünüyor musunuz? Sosyal medya üzerinden ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan insanların terörist olduğuna dair yaftalamaların, durumdan vazife çıkaran kişi ve kurumlarca bir istismara dönüştüğünü düşünüyor musunuz? Referandum tarihinin açıklanmasından bugüne kadar referandumda ‘Hayır’ı tercih edeceği için kaç kişinin işten atıldığına dair bir bilginiz var mıdır? Bu konuda bakanlığınıza intikal eden vaka sayısı kaçtır? Bunlarla ilgili yapılan çalışmalar nelerdir? Referandum tarihinin açıklanmasından bugüne kadar referandumda ‘Evet’ diyeceğini açıklayan kaç kişi işten atılmıştır?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrenin 13 milyar öncesi görüntülenecek!

SONRAKİ HABER

İşten atılan Şişecam işçisi işe iade davasını kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...