22 Haziran 2012 12:52

'Eylem yapabilme ihtimaline' ceza!

Mersin Valiliği TMK mağduru çocukların "eylem yapabilme ihtimali"ne ceza üstüne ceza yağdırıyor. Hatta hızını alamayıp bir çocuğun evine bir ay içinde yapabileceği eylem için iki ayrı tebligat gönderdiDaha önce valiliğin “hata olmuş” açıklamasına rağmen, en son S.E., M.B., Y.E. ve F.E. adlı 4 &c

'Eylem yapabilme ihtimaline' ceza!
Paylaş
Ferhat Arslan

Daha önce valiliğin “hata olmuş” açıklamasına rağmen, en son S.E., M.B., Y.E. ve F.E. adlı 4 çocuğun ailesine 6 ay sonra gerçekleşecek olan eylemlerden dolayı para cezası tebligatı gönderilmesi dikkat çekti. Valilik F.E. isimli çocuğun ailesine bir ay içinde 15 Aralık 2012 tarihli olayda “Kamu malına zarar vermek” gerekçesiyle iki ayrı tebligat gönderdi. Şu ana kadar kendilerine 70 ailenin başvuruda bulunduğunu söyleyen İHD’liler, toplam para cezasının bir milyonu aştığını kaydetti.

Çocukların ailelerine, henüz meydana gelmemiş “gelecek tarihli olaylar” nedeniyle para cezası yağdırılırken, kimi çocukların ailesine gönderilen cezalarda ise valiliğin cezaya söz konusu ettiği tarihlerde çocukların Pozantı ve Ceyhan Kapalı cezaevlerinde olduğu ortaya çıktı.

6 ay sonraki “15 Aralık 2012” tarihinde “Devlet malına zarar verdiği” gerekçesiyle 2 kez ceza gönderilen 17 yaşındaki F.E. nin annesi Gurbet Ete, bunun üzerine İHD Mersin Şubesine başvurdu. 4 kez çocuğunun gözaltına alınmasıyla psikolojinin bozulduğunu ifade eden Ete, “Çocuğumuzun psikolojisi bozulmuş, memlekete gönderdik çünkü ayda bir kez evden, sokaktan gözaltına alınıyordu” dedi. Bir ay içinde iki ayrı para cezası tebligatı geldiğini söyleyen Ete, “Tebligatta 6 ay sonra işlenecek bir tarih yazılıyor. Bunlar çocuklarımızdan ne istiyorlar? Onun için çocuklarımız burada durmaz ya cezaevine gidecek ya da bu memleketten kaçacak” dedi.

‘DEVLET KORUYACAĞINA DIŞLIYOR’

TMK mağduru olan 70 çocuğun ailesine bir milyonu aşkın para cezası geldiğini söyleyen İHD Mersin Şube Sekreteri Temim Salmanoğlu, F.E. adlı çocuğun ailesine 2 kez “gelecek tarihli” gelen para cezasının ciddiyetsizlik olduğunu belirterek şunları kaydetti: “TMK mağduru çocuklar üzerindeki baskı maalesef devam ediyor. Sincan Cezaevine gönderilen ve serbest bırakılan çocuklardan 23’ü bir ay içinde tek tek tutuklanıp Mersin Kapalı Cezaevine gönderildi. Bunların hepsi Pozantı mağduru çocuklardı. Bu da yetmezmiş gibi kesinleşmiş kararı ve mahkeme kararı olmaksızın Mersin Valiliği Defterdarlığı tarafından ailelere para cezaları gönderilmektedir. Bugün itibariyle bu şikayetle TMK mağduru çocuklarının ailelerine verilen cezaların bir milyon lirayı aştı” dedi (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari ve Siirt’te şüpheli asker ölümleri!

SONRAKİ HABER

JİTEM davasında bir tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...