29 Mart 2017 12:08

CHP'li Gürer: Niğde için verilen sözler tutulmadı

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer Başbakan Binali Yıldırım'a sordu: Bu Niğde için verdiğiniz kaçıncı söz?

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde mitinginde yurttaşlara hitap eden Başbakan Binali Yıldırım’ın yine birçok vaatte bulunduğunu ama Niğde için 14 yıldır bir şey yapılmadığını söyledi. Gürer, “Niğde’de çeşitli vaatlerde bulunan Başbakan 16 Nisan’da ‘koltuğumu yok edin’ diye de oy istedi. Referandumdan 'evet' çıkarsa Niğde’ye verilen sözler havada kalır” dedi.

Gürer, “Sayın Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı döneminde verdiği sözleri bu kez Başbakan olarak verdi. Her seçim öncesinde havaalanı sözü veriliyor ama bütçede kaynak yok, proje yok. Yani gelecek seçimlere kadar idare edin diyor” şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Yüksek Hızlı Tren Projesi konusunda kelime oyunu yaptığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yüksek Hızlı Tren Projesi Niğde merkezden geçmiyor. Ankara-Aksaray-Adana güzergâhından geçen proje Niğde il sınırlarından geçecek. Niğde işadamları ile toplantı yaptı. İşadamları da Niğde merkezden geçmeyecek olan yüksek hızlı tren vaadini alkışladı” dedi.

'HASTANELERİN DURUMU İÇLER ACISI'

Niğde için yıllardır verilen sözlerden birinin de tıp fakültesi olduğunu vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “Öğrenci yok, öğretim görevlisi yok ama tıp fakültesi vaadi var. Böylece bir seçim daha idare edebilirler” şeklinde konuştu. Başbakan Binali Yıldırım’ın Niğde mitinginde sağlıkta yapılan yatırımlardan da bahsettiğini hatırlatan Gürer, “Sayın Başbakan keşke Niğde’deki hastanelerin acil servislerine bir uğrasaydı da oradaki aksaklıkları görebilseydi. Ulukışla Devlet Hastanesi’nin durumuna bir baksaydı” dedi.

'NİĞDE SORUNLAR YUMAĞI'

Gürer, Niğde’de üreticilerin perişan olduğunu, kapanan işyerlerinin sayısının her geçen gün arttığını, kredi alamayan esnafların durumunun çok sıkıntılı olduğunu ifade ederek, “Keşke Sayın  Başbakan artan işsizlik kapanan fabrikalar  ile ilgili de çözümler üretseydi "diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'den 'Adil Öksüz' açıklaması

SONRAKİ HABER

Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine durdurma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...