29 Mart 2017 11:49

HDP'li Buldan: Hayır tüm Türkiye halklarına hayırlı olacak

HDP referandum kampanyasının ikinci ayağında yapacağı mitingleri duyurmak için Edirne'de Demirtaş'ın tutulduğu cezaevi önünde açıklama yaptı.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevinde konuşan HDP Meclis Başkan Vekili Pervin Buldan, referandumda hayır diyeceklerini yineleyerek, “Ve bu Hayır tüm Türkiye halkları açısından daha hayırlı olacaktır” dedi. Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın bulunduğu Kandıra Cezaevi önündeki basın açıklaması engellenirken HDP il binasında basın açıklaması yapıldı.

Edirne Cezaevi önündeki basın açıklamasında HDP Meclis Başkan Vekili Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ve ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu konuştu.

Çiçek Otlu,  “Vekillerimizle Mart'ı kazandığımız gibi 16 Nisan'da da mutlaka kazanacağız" dedi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay ise, Türkiye halkları için kritik bir referandum çalışması içerisine girdiklerini söyledi.

Pervin Buldan şöyle konuştu: “Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizin rehin tutulduğu bir süreçte seçim sürecine giriyoruz. Bu kadar eşitsiz bir süreçte bu referandum çalışmalarının ne yazık ki hiç de adil ve eşit olmadığını düşünüyoruz. Kimse 'biz eşit bir seçim çalışması yürütüyoruz' deme hakkına sahip değildir.”

Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Edirne’de yaşayan Romen halkımıza, Pomak halkına, Kürt halkına, Türk halkına, Ermeni halkına, Alevi halkına, kadınlara ve gençlere çağrı yapıyoruz. Aydınlık ve demokratik bir Türkiye için tercihinizi hayırdan yana kullanınız. 18 maddelik anayasa taslağı Türkiye’ye hiçbir yarar getirmeyecektir. Bizlerin tercihi daha demokratik ve çoğulcu bir anayasadan yanadır. Biz 16 Nisan’da tercihimizi Türkiye’nin özgür yarınları açısından, barışı açısından hayırdan yana kullanacağız. Kocaman bir Hayır’ı altın harflerle 16 Nisan’da yazacağız. Ve bu Hayır tüm Türkiye halkları açısından daha hayırlı olacaktır.”

Tutuklu HDP’li vekiller için de iktidara çağrıda bulunan Buldan, “Her türlü zorlamaya, baskıya rağmen mutlaka kazanacağımıza, Hayır’ın kazanacağına inanıyoruz” dedi.

‘ENGELLEMELER KORKTUKLARININ GÖSTERGESİ’

HDP’nin referandum çalışmalarının başlangıcı için Kandıra Cezaevi önünde yapacağı açıklama Valilik tarafından engellendi. Bunun üzerine HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve beraberindeki heyet Kocaeli il binasında basın toplantısı düzenledi.  Kandıra Cezaevi önünde yapmak istedikleri basın açıklamasının engellenmesi üzerine konuşan Paylan şunları söyledi: “Binlerce kamu görevlisiyle bizi engellemeye çalışmaları ne kadar korktuklarını gösteriyor. Sözümüzü, sesimizi, irademizi kesemediler, kesemeyecekler. Bu uygulamalarını da sandığa götürecekler ama bugün itibariyle hayırın ne kadar güçlü çıkabileceğini göstereceğiz. Türkiye halklarına seferberlik çağrısı yağıyorum. Gelin ‘Hayır’ diyelim ki bir daha bu uygulamaları yapmaya cesaret edemesinler. Seferberlik ruhuyla 'Hayır' kampanyasında buluşalım.” Basın toplantısında söz alan HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu, Kandıra Cezaevi önünde yapacakları basın açıklamasına izin verilmemesini kınadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye ve Ortadoğu rejim değişikliğinin arifesinde’ paneli

SONRAKİ HABER

Kocaeli Dayanışma Akademisi yoluna nasıl devam edecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...