Paylan: Engellemeler korktuklarının göstergesi

HDP’nin referanduma ilişkin Kandıra Cezaevi önünde yapmak istediği açıklama Valilik tarafından engellendi.

29 Mart 2017 11:07
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kandıra Cezaevi önünde tutuklu siyasetçilerin durumuna dikkat çekmek ve 'hayır' kampanyasını başlatmak için yapmayı planladığı basın açıklaması valilik tarafından engellendi. HDP Kocaeli İl Binası önünün polis tarafından tutulduğu da gözlemlenirken, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve beraberindeki heyet il binasında basın toplantısı düzenledi.

Kandıra Cezaevi önünde yapmak istedikleri basın açıklamasının engellenmesi üzerine konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, “Binlerce kamu görevlisiyle bizi engellemeye çalışmaları ne kadar korktuklarının göstergesi” dedi. 

‘KARARLARIN HEPSİ SİYASİDİR'

Basın toplantısında ilk olarak söz alan HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu, Kandıra Cezaevi önünde yapacakları basın açıklamasına izin verilmemesini kınadı. HDP'li vekillere dönük tutuklamaların siyasi olduğunu belirten Ağaoğlu, “Seçilmiş vekiller, siyasi rehin alma operasyonlarıyla alındılar ve hala içeride tutuluyorlar. Bütün bunlar siyasi olarak HDP’nin iradesi kırmak yönündedir. Bu kararların hepsi siyasidir” dedi.

'HAYIR KAMPANYASINDA BULUŞALIM’

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, seferberlik çağrısıyla referandum çalışması yürüteceklerini belirtti. 'Hayır'ın güçlü çıkması için mücadele edeceklerini belirten Paylan, “Binlerce kamu görevlisiyle bizi engellemeye çalışmaları ne kadar korktuklarını gösteriyor. Sözümüzü, sesimizi, irademizi kesemediler, kesemeyecekler. Bu uygulamalarını da sandığa götürecekler ama bugün itibariyle 'hayır'ın ne kadar güçlü çıkabileceğini göstereceğiz. Türkiye halklarına seferberlik çağrısı yağıyorum. Gelin ‘hayır’ diyelim ki bir daha bu uygulamaları yapmaya cesaret edemesinler. Seferberlik ruhuyla 'hayır' kampanyasında buluşalım” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Brexit resmen başladı, İskoçya bağımsızlık istiyor

SONRAKİ HABER

Dr. Dertli, işçi sağlı ve iş güvenliğini anlatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...