29 Mart 2017 09:16

İki kadının katiline müebbet hapis cazası

Antalya'da 2 kadını öldürmekle suçlanan 34 yaşındaki Mehmet Güneş, ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Antalya'da uzun yıllar faili meçhul kalan kadın cinayetlerinin ilki 2004 yılında yaşandı. Aralık 2004 tarihinde Aşağıkaraman Köyü'ndeki ormanlık alanda bir kadının cansız bedeni bulundu. Yapılan araştırmada cansız bedenin Döşemealtı ilçesinde köpek barınağı bulunan 55 yaşındaki Meryem Altun'a ait olduğu tespit edildi. Meryem Altun'un olaydan önce o dönem Mehmet Güneş ile görüldüğü ortaya çıktı. Ayrıca cinayetten sonra Mehmet Güneş'in Meryem Altun adına düzenlenmiş 60 bin liralık senedi tahsil için icra müdürlüğüne başvurduğu tespit edildi. Olaydan sonra ifadesi alınan Mehmet Güneş serbest bırakıldı.

11 Şubat 2009 tarihinde ise Aksu ilçesi Topallı mevkiindeki ormanlık alanda avcılar bir kadının cansız bedeninin başında donmak üzere bir erkek çocuğuyla karşılaştı. Yapılan araştırmada cansız bedenin, Akseki'nin Karakışla Köyü'ndeki evinden oğluyla birlikte kaybolan 26 yaşındaki Hanım Kılınç'a ait olduğu tespit edildi. Hanım Kılınç'ın da o tarihte Mehmet Güneş ile görüştüğü tespit edildi. Olaydan sonra küçük çocuk da sanığı teşhis etti. Tutuklanan Mehmet Güneş 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. 

YILLAR SONRA YENİDEN DAVA AÇILDI

Geçtiğimiz yıl Mehmet Güneş hakkında her iki kadının bilinmeyen bir yöntemle öldürülmesiyle ilgili Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 ayrı dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Güneş bir süre sonra her iki davayla ilgili tutuklandı. Karar duruşmasında Mehmet Güneş, suçlamaları kabul etmedi, beraatını talep etti.

Mahkeme sanığı, Hanım Kılınç'ı kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Altınlarını ve paralarını yağmalamak suçundan da 6 yıl hapse mahkum edilen Mehmet Güneş'e, olay yerinde Hanım Kılınç'ın çocuğunu ormanlık alanda bırakıp ölüme terk etmek suçundan da 10 yıl hapis cezası verildi.

Ardından Meryem Altun'un öldürülmesiyle ilgili davanın karar duruşması yapıldı. Meryem Altun'u öldürmediğini iddia eden Mehmet Güneş, olaydan sonra tahsilatı için işleme koyduğu senetlerle ilgili de kendisini savundu. Güneş, "Meryem Altun ile yem alırken tanışmıştık. Daha sonra benden borç para istemişti. Ben o tarihlerde arsa satmıştım. Kendisi benden borç isteyince 60 bin lira vermiştim. Bunun karşılığında da kendisinden 2 senet almıştım. Senetlerin birisi boştu" dedi.

Yargılama sonucu sanığın suç tarihinde yürürlükte bulunan yasa gereğince 24 yıl hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme, cezasında indirim yapmadı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tiyatro festivalinde komedi fırtınası

SONRAKİ HABER

CHP'li Gök Ankara'da yolu olmayan mahalleleri sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa