Çiğli'de grev kararı asıldı, hayır çağrısı yapıldı

Grev kararını asan Genel İş üyesi Çiğli Belediyesi işçileri hem belediyenin teklifine hem de anayasa değişikliğine hayır dediklerini dile getirdi.

29 Mart 2017 08:53
Paylaş

İzmir'de Çiğli Belediyesine ait KAFESAN şirketinde örgütlü Genel İş İzmir 5 Nolu Şube ile belediye yönetimi arasında devam eden TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Belediyenin temizlik, fen işleri, park bahçe ve idari birimlerinde çalışan 740 işçiyi ilgilendiren, 2 yıllık yeni dönem toplu sözleşme kapsamında taraflar toplamda 22 maddede anlaşamayınca sendika grev sürecini başlattı.

Belediyenin bütün ekonomik maddeler için yüzde 8 zam ve ikramiyelerin 112 güne çıkarılması teklifi, sendika tarafından kabul görmeyince grev kararı belediyeye asıldı. 2 aylık grev sürecinde de anlaşma sağlanamazsa 740 işçi greve çıkacak ve belediye hizmetleri duracak.

YOLU TRAFİĞE KAPATIP YÜRÜDÜLER

Grev kararını asmak için Çiğli Kaymakamlığının önünde toplanan işçilere emniyet izin vermek istemedi ama sendikanın ısrarı üzerine işçiler Anadolu Caddesini trafiğe kapatarak belediyenin önüne yürüdü. ‘Sözleşme Hakkımız Grev Silahımız’ pankartını açan Kafesan işçileri ‘Sadaka değil toplusözleşme’, ‘İş ekmek yoksa barış da yok’, ‘Direne direne kazanacağız’ ve ‘Yaşasın örgütlü mücadelemiz’ sloganlarını attı. Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarla 16 Nisan’daki referandum için de ‘Hayır’ oyu verme çağrısı yapıldı. Grev kararını asma eylemine 5 Nolu Şubenin örgütlü olduğu diğer belediyelerden işçi temsilcileri ve İzmir şubelerinin yöneticileri de katılarak destek verdi.

Belediye önünde işçilere seslenen Şube Başkanı Ali Haydar Kara, TİS’in masada çözülmesinden yana olduklarını dile getirerek anlaşma sağlanaması durumunda grevin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Gittikçe yükselen hayat pahalılığı karşısında yaşam savaşı veren belediye emekçilerinin evine götürdüğü ekmeğin küçüldüğünü ekleyen Kara, verilen ücretlerin belediye başkanının açıklamalarına karşın düşük olduğunun altını çizdi.

‘HAYIR’ VURGUSU

Yüzde 8’lik zamma hayır dedikleri gibi AKP’nin uygulamalarına da hayır dediklerini ifade eden Kara, “OHAL gerekçesiyle işçilerin grev hakkını gasbeden anlayışa hayır diyoruz. Kıdem tazminatına saldırıya hayır diyoruz. Yasamanın yürütmenin, yargının tek kişide toplanmasına hayır diyoruz. Her fırsatta halkın iradesinden bahsedip halkın seçtiği belediyelere el koyan zihniyete hayır diyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından grev kararı asıldı ve ardından halaylar çekildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bakır madeninde iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Gazeteci Rojin Akın adli kontrolle serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...