29 Mart 2017 08:12

Miraz bebeğin babası: Bu nasıl adalet?

Cezaevinde tutulan 8 aylık Miraz bebeğin babası Cengiz Zaza Akbaba 'Bebeğimize sarıldığımızda milli güvenlik zarar görüyormuş. Bu nasıl adalet' dedi.

Paylaş

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte cezaevinde tutulan 8 aylık Miraz bebeğin babası Cengiz Zaza Akbaba, “Biz şimdi cezaevlerinde 8 aylık bebeklerimize sarılamıyoruz. Bebeğimize sarıldığımızda milli güvenlik bundan zarar görüyormuş. Bu nasıl adalettir. Ne yapmış bu bebek kaç cinayet işlemiş” diyerek tepki gösterdi. 

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte 19 Şubat’tan bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Miraz bebeğin babası Cengiz Zaza Akbaba, çocuğu ve eşinin hala cezaevinde olmasına tepkili. Tutuklandıkları günden bu yana çocuğunu kapalı camlar arkasından gören baba Akbaba, “8 aylık bebeğimiz Miraz ile 6 haftadır kapalı görüş yapıyoruz. Ses geçirmez bir camın arkasından bebeği görebiliyoruz. Açık görüşü eğer engellemezlerse tam 10 hafta sonra yapmış olacağız” dedi. 

‘KARAR HAKSIZ’

Baba Akbaba, eşi ve çocuğunun 'darbeci hakimlerin verdiği haksız karar' ile cezaevine konulduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bebeğimize sarıldığımızda milli güvenlik bundan zarar görüyormuş. Nasıl bir adalet gerçekten anlamıyorum. KHK ile cezaevi yönetimlerine ‘İster aylık ister 2 aylık görüş yaptırın’ denilerek hak tanındı. Gülistan ve Miraz bebek darbeci hakimlerin verdiği haksız karar ile cezaevine konuldu. Şimdi 8 aylık bebeğime darbeci paşa muamelesi yapılıyor. Cumhurbaşkanı 4 ay 10 gün cezaevinde kalmış bir insan. O dönemde 30.000 kişi ile açık görüş yapmış. Biz şimdi cezaevlerinde 8 aylık bebeklerimize sarılamıyoruz. Bu nasıl adalettir. Ne yapmış bu bebek kaç cinayet işlemiş.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Dünya kupası elemelerinde 2 futbolcu birbirine düğümlendi

SONRAKİ HABER

ÇGD Bursa Şubesinden anayasa söyleşisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...