29 Mart 2017 07:12

Tekirdağ'da yamaç paraşütü sezonu açıldı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi Uçmakdere Mevkii'nde yamaç paraşütü sezonu açıldı. 650 metreden atlayan sporcular 'Bu heyecanı herkes tatmalı' diyor.

Paylaş

Tekirdağ Uçmakdere'deki 650 rakımlı Ayvasıl Tepesi, yamaç paraşütü sezonunun açılmasıyla sporseverlerin akınına uğradı. Eşsiz Marmara Denizi manzarasını gökyüzünden izlemek isteyen sporcular, Uçmakdere Yamaç Paraşüt Kulübü üye ve eğitmenlerinin nezaretinde uçuşlar yaparak farklı ve eşsiz bir manzarayla karşılaştı.

Ayvasıl Tepesi'nin zirvesinden yamaç paraşütü eğitmeni Kadir Aksoy ile birlikte tandem (ikili) atlayış yapan Erkin Yıldıray, "Beyaz bulut tarlaları üzerinde uçmak çok heyecan verici bir duygu. Adeta bulutların üzerinde dolaştık. Herkes bu heyecanı tatmalı" dedi.

Uçmakdere Yamaç Paraşüt Kulübü eğitmeni Kadir Aksoy, "Bu aylarda bölgede sis ve bulutlar oluşuyor. Bizde hava durumuna bakarak eğer görüş mesafesi varsa ve güvenliyse bulutlu havalarda kalkış yapıyoruz. Görüş mesafesi yoksa kalkış yapmıyoruz. Birlikte uçtuğumuz kişiler, sanki bulutlara sarılmak istiyorlar" diye konuştu.

Uçuş sırasında ise Marmara Adası'nın tepesinin bulutların arasından görülmesi dikkat çekiyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

DİSK, Esenyurt'ta işçileri 'hayır' demeye çağırdı

SONRAKİ HABER

Müdürün velilere hakaret etmesi protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa