29 Mart 2017 07:10

DİSK, Esenyurt'ta işçileri 'hayır' demeye çağırdı

Esenyurt'ta işçileri '!hayır' demeye çağıran DİSK: Çıkarlarımız doğrultusunda oy kullanalım.

Paylaş

DİSK, Esenyurt Kıraç’ta işçilere dağıttığı bildirilerle emekçileri 16 Nisan’da gerçekleşecek referandumda ‘hayır’ demeye çağırdı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş ve DİSK İstanbul Bölge Sorumlusu Adil Çifçi ve Gıda-İş Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer’in de katıldığı bildiri dağıtımında kıdem tazminatının kaldırılmasına, sendikalı olmanın önündeki engellere ve çalışma koşullarına dikkat çekildi. 

Bildiri dağıtımı sırasında işçilere seslenen Gıda-İş Marmara Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, “İşçiler 12 saat çalışmadan geçimini sürdüremiyor. İnsanca bir ücret almak zorlaştı, iş cinayetlerine kurban giden işçilerin sayısı 1 ayda binleri buluyor. 16 Nisan’da sandığa gittiğimizde bu yaşananları göz önünde bulunduralım. Kendi çıkarlarımız doğrultusunda oy kullanalım” dedi.

Kısa bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu “Biliyoruz ki bir ülkede bir rejim ne kadar demokrasiden uzaklaşırsa o ülkede eşitsizlikler o kadar artar. Eşitsizliklerin arttığı yerde işçi ve emekçilerin hakkından hukukundan bahsedilemez” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadına şiddetin bahanesi bu oldu: Bulaşığı elinde yıkamadı

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'da yamaç paraşütü sezonu açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...