29 Mart 2017 06:43

Çavuşoğlu'dan Halkbank açıklaması: ABD'ye soracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank yöneticisinin ABD'de tutuklanmasını yarın ABD'li mevkidaşı Tillerson'la görüşeceğini söyledi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili konuştu. Çavuşoğlu, yarın Türkiye'ye gelecek ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'a bu konuyu soracaklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Tillerson ile görüşmesinde Halkbank Genel Müdür Yardımcısının New York'ta tutuklanmasının da gündeme geleceğini söyleyerek, "Elbette gündeme getireceğiz. Kendisine bu konunun ne olduğunu da soracağız. Endişelerimizi de şu ana kadar yaşanan süreçte söylediğimiz erişimin engellenmesi konusunu da gündeme getireceğiz" diye konuştu

Çavuşoğlu, "Görevden alınan, FETÖ ile yakın olan (Savcı Preet) Bharara'nın hazırladığı iddianameden yola çıkıldığı, önceden hazır olduğu görülüyor. Hemen mahkemeye de çıkardılar. Biz süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'KERKÜK'TEKİ KÜRT BAYRAĞI OYLAMASINI DOĞRU BULMUYORUZ'

Çavuşoğlu, Irak'ın Kerkük İl Meclisi'nin resmi kurumlara Kürdistan bayrağı asılması kararı için de "Biz burada bölgesel yönetimin bu yaptığı oylamayı doğru bulmuyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya İncirlik'e alternatif 8 üs bulduğunu açıkladı

SONRAKİ HABER

Kadına şiddetin bahanesi bu oldu: Bulaşığı elinde yıkamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...