28 Mart 2017 15:29

‘Recep Akdağ Botanik Parkı özel mülkü mü sanıyor?’

EMEP Ordu İl Başkanından Botanik Parka Şehir Hastanesi planına tepki: Recep Akdağ Botanik Parkı özel mülkü mü sanıyor?

Paylaş

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’n uygun yer olmadığı gerekçesiyle Şehir Hastanesinin Botanik Park’a yapılacağı yönündeki açıklamasına tepki gösteren EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Akdağ, Botanik Park arazisini sanki kendisine miras kalmış özel mülkü olarak kabul edip araziyi isteyeceği gibi kullanabileceğini mi sanıyor? Büyük iddialarla, övünmelerle yapılan Botanik Park, halkın da desteğini aldı. Yıllar sonra Ordu halkının nefes alacağı yer olarak değer bulacak bu araziye hastane yapılması kabul edilemez” dedi. 

Yalnızca hastanenin yapılacağı yere karşı çıkmadıklarını vurgulayan Poyraz, “Sağlıkta özelleştirmenin son adımlarından biri olan şehir hastaneleri projesine de karşıyız. Ordu’da yapılacak sağlık yatırımlarını tabiî ki destekleyeceğiz ama böyle yatırımları değil. Şehir hastanesi 800 yataklı olacak ve hastaneyi yapan şirkete yatakların yüzde 70 oranda dolu olması garantisi verilecek. Yeterli hasta yoksa farkı devlet ödeyecek. Köprü ve yollarda yapılan ‘garanti sözleşmeleri’ gibi hastanelerde de garanti veriliyor. İnsan sağlığını rant kapısı olarak görülmesi kabul edilemez” diye konuştu. Şehir hastaneleri yapıldığında mevcut Doğum Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yıkılarak arazilerinin şirkete verileceğine vurgu yapan Poyraz, “Hastane yıkıp hastane yapmak yatırım değil, halkın parasını bir grup sermayeye sunmak anlamına geliyor” diye ekledi.

Poyraz son olarak, “Ordu için önemli bir yer olan ve içinde tarihi hamamın da bulunduğu Botanik Park’a tüm partileri, sendikaları, dernekleri, odaları, basını sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevi uyarsı: Yetkililer derhal çözüm için adım atmalı

SONRAKİ HABER

Çalışma yaşı 5'e indi: Tuttukları iğne parmaklarından büyük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...