28 Mart 2017 11:45

Erdoğan'ın Samsun mitingi için adeta seferberlik ilan edildi

Erdoğan'ın Samsun mitingi öncesi kentte muhalifler gözaltına alındı, okullar tatil edildi, ulaşım ücreti kaldırıldı ve KYK mitinge çağrı yaptı.

Paylaş

Eylem Nazlıer
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış törenine katılmak için Samsun’a ulaştı. Kentte Erdoğan’ın ziyareti öncesi muhaliflere yönelik ev baskınları düzenlendi. Düzenlenen ev baskınlarında 6 ESP üyesi gözaltına alındı.

Ayrıca kentte okullar yarım gün tatil edildi. Erdoğan’ın konuşma yapacağı saatlerde okulları tatil eden Milli Eğitim Müdürleri, tatilin gerekçesi olarak TEOG ve YGS değerlendirme toplantısı gösterildi. 

Tatil kararına tepki gösteren KESK "Cumhurbaşkanı Samsun'a geliyor diye türlü bahaneler ile okullar tatil edildi. 1 saatlik toplantı için nedense daha önce örneği dahi olmayan şekilde okullar yarım gün tatil ediliyor. Devletin yetkilileri, sorumluları tarafsızlık ilkesini yok sayarak ve hukuksal hiçbir gerekçesi olmayan böylesi bir karara imza atıyorlar. Nedense aynı gün aynı saatte toplantı  yapmak gibi bir fikir akla gelmiş. Aynı zaman da Samsun'da okulların büyük bir kısmının kapandığı 15.00 dan sonra toplantı yapmak hiç bir kaymakamın ilçe müdürünün aklına gelmemiş. Bu toplantıların Cumhurbaşkanının Samsun'a gelişi ile hiç ilgisi yok tamamen tesadüf dememizi kimse bizden beklemesin." açıklaması yaptı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da miting için toplu taşıma araçlarının 12.00-18.00 arasında ücretsiz olacağını duyurdu. Yılmaz'ın açıklaması şöyle: "Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip ERDOGAN'ın teşrifleri ile bugun (28.03.2017,sali) 15:00'te Cumhuriyet Meydani'nda gerceklesecek olan toplu acilis törenine katiliminizdan onur duyarım.Yusuf Ziya YILMAZ Samsun Buyuksehir Belediye Baskani (12:00-18:00 arasi Hafif Rayli Sistem ve Ringlerimiz ücretsizdir)"

Bir skandal da KYK'dan geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) resmi Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu ve ‘Evet’ yazılı görseli paylaştı. KYK'nın, Gençlik ve Spor Bakanı AKP Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç'ın miting çağrısını paylaşması sosyal medyada tepki topladı.

Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi Başkanı Görkem Doğan, “Cumhurbaşkanın tarafsız olması gerekiyor fakat değil. Bu referandumda 18 tane soru soruyorlar. Bunların hepsine teker teker cevap vermeyeceğiz. Bütün bu değişimleri bir birbirine bağlayan şey kamu idaresini partizan hale getirmek. Bundan sonra AKP politikasını benimsemeyen kişi akademisyen olmayacak, öğretmen olmayacak, hekim olmayacak. Oraya doğru gidiyoruz. Bu referandumun anlamı da o. Partizan bir kamu yönetimi getiriyorlar. Artık bunlara şaşırmıyoruz. Bunlara karşı mücadele ediyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

EMEP Aydın İl Başkanı Vali’yi eleştirdiği için yargılandı

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ’ın duruşması ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...