22 Haziran 2012 10:10

Çocukları kaybedilenler adliye önündeydi

JİTEM davasının görüldüğü Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yapan aileler sorumluların ortaya çıkarılmasını istediler.Oturma eylemi öncesi bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, ‘90’lı yıllarda bu coğrafya da insanlığa karşı işlenmiş ciddi suçlar vardır. Ve bunların kimler tar

Çocukları kaybedilenler adliye önündeydi
Paylaş

JİTEM davasının görüldüğü Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yapan aileler sorumluların ortaya çıkarılmasını istediler.

Oturma eylemi öncesi bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, ‘90’lı yıllarda bu coğrafya da insanlığa karşı işlenmiş ciddi suçlar vardır. Ve bunların kimler tarafından yapıldığı da bellidir” dedi. “Burada şu an yargılanan Cemal Temizöz ve ekibidir ama bunun arkasındaki siyasi gücün de yargılanması gerekiyor” diyen Bilici, “Burada Mehmet Ağar’ın, Tansu Çiller’in, Süleyman Demirel’in de yargılanması gerekiyor. Bizler bunun peşini bırakmayacağız. Bu soruşturmanın genişletilmesi ve bu davanın bir an önce sonuçlandırılması lazım” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Barosu Başkanı M. Emin Aktar ise “90’lı yıllarda sistematik bir uygulama var, merkezi politik bir karar var, arkasında bir siyasi irade var. Bunlar uluslararası alandaki tanımıyla, insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Bu anneler acılarının görülmesini istiyorlar. Yakınlarının ortaya çıkarılmasını, faillerinin yargılanmasını istiyorlar. Dua edecekleri bir mezar taşı istiyorlar” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

TSK, Temizöz’e ait bilgileri imha etmiş!

SONRAKİ HABER

TMMOB: Bu yasa iş cinayetlerini önlemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa