22 Haziran 2012 10:09

TSK, Temizöz’e ait bilgileri imha etmiş!

GENELKURMAY Baikanlığı JİTEM davasına bakan mahkemenin sanık Kayseri eski Alay Komutanı ve JİTEM Grup Komutanı Albay Cemal Temizöz ilişkin istediği belgelerin imha edildiğini belirterek, belge göndermedi.Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 1993-95 yılları arasında işlenen 52 cinayetin faili oldukları gerekçesi ile 7 kişi hakkında aç

TSK, Temizöz’e ait bilgileri imha etmiş!
Paylaş

GENELKURMAY Baikanlığı JİTEM davasına bakan mahkemenin sanık Kayseri eski Alay Komutanı ve JİTEM Grup Komutanı Albay Cemal Temizöz ilişkin istediği belgelerin imha edildiğini belirterek, belge göndermedi.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 1993-95 yılları arasında işlenen 52 cinayetin faili oldukları gerekçesi ile 7 kişi hakkında açılan davanın 37. duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar Kamil Atak, Temel Atak, Hıdır Altuğ, Abdulhakim Güven, Adem Yakin ve Cemal Temizöz katıldı.

Duruşma’da 16 Temmuz 1994’te Irak’tan dönerken Cizre’de gözaltına alınıp öldürülen ve üzerindeki 63 bin doları kaybolan Mardinli işadamı Abdulhamit Düdük cinayetine ilişkin Cizre İlçesi Gülsüm Köyü nüfusuna kayıtlı dönemin gönüllü köy korucusu ve muhtarı İsa Ergin tanık olarak dinlendi. Mahkeme Başkanı’nın ‘sanıklardan kimseyi tanıyor musun?​’ sorusuna Ergin, sanıklara dönerek Kamil Atak, Abdulhakim Güven ile Bedirhan kod isimli Adem Yakin ile Albay Cemal Temizöz’ü tanıdığını söyledi. Ergin’in, kendisini Türkçe iyi ifade edememesi ve mahkeme ile diyalog sorunu yaşaması üzerine tercüman talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Ardından Ergin’in Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği beyan okundu. Olayın 1994 yılı Temmuz ayında saat 19.00-19.30 sularında meydana geldiği belirtilen ifadede, “O gün kırmızı ve beyaz renkte iki tane araç hızla köy yolunda geçti. Bir süre sonra tek el silah sesi duyduk. Bunun üzerine köylüler ile birlikte silahlarımızı alarak olay yerine gittik. Biz gittiğimizde araçların hızla olay yerinden uzaklaştığını gördük. Olay yerinde ise elleri arkadan bağlı gözleri bandaj ile kapatılmış ve kafasına tek el ateş edilmiş vaziyette bir şahıs gördük. Aracın markasını ve aracın içindekileri göremedik” dediği bildirildi.

Tanığın beyanının okunması ardından mahkeme başkanının olay ile ilgili sorduğu sorulara tanığın ‘Ben görmedim, duymadım bilmiyorum’ şeklinde cevap vermesi dikkat çekerken, avukatların da aynı şeklide soru yöneltmesi üzerine Ergin salonu terk etmek istedi. Mahkeme başkanı tarafından Ergin’in sakinleştirilmesi ardından dava dosyası ile ilgili mahkemeye gönderilen müzekkere yazıları okundu. JİTEM Grup Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün 7-16 Şubat 1994 tarihleri arasında TMR Görev Başı Eğitim ve Tetkik Gezisinde görevlendirilip görevlendirilmediğine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen müzekkere yazısında, belgelerin 13 yıl muhafaza edildiği fakat bahsi geçen evrakın 2009 yılında yılını tamamladığı için Bütçe Maliye Şube Müdürlüğü Arşivinde bulunmadığı kaydedildi.
 (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’den Yeni Şafak’a tepki

SONRAKİ HABER

Çocukları kaybedilenler adliye önündeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...