28 Mart 2017 09:45

Antalya’da hukukçuların açıklamasına polis engeli

5 buçuk aydır tutuklu bulunan Avukat Özden Saldıran için açıklama yapmak isteyen ÇHD üyesi avukatlar polis tarafından engellendi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’da gözaltına alınan ve 4 buçuk aydır tutuklu olan Antalya ÇHD üyesi Avukat Özden Saldıran'ın serbest bırakılmasını isteyen ÇHD üyesi avukatların yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermeyerek müdahale etti.

Antalya Adliyesi önünde meslektaşları, Antalya ÇHD üyesi Av. Özden Saldıranın serbest bırakılması için basın açıklaması yapmak üzere Saat 12.00 de bir araya gelen ÇHD üyesi Avukatlar, üzerinde ‘’Av. Özden Saldırana Özgürlük. ÇHD’’ yazılı pankart açarak basın açıklaması yapmak istediler. Polis müdürleri basın açıklaması yapılamayacağını, basın açıklaması yapmak için Valilikten izin alınması gerektiğini ve izinleri olmadığı taktirde müdahale edeceğini söyledi. Avukatlar ‘’OHAL başlangıcında Vali Kasım ayında basın açıklamaları ve gösterileri yasakladı. Fakat bu yasak Ocak ayında sona erdi. Şayet bu yasakları uzatmış olsaydı yeni bir karar alır ve bu yasakları internet sitesi üzerinden yayınlar. O yüzden biz basın açıklamamızı yapacağız’’ diyerek basın açıklamasını okumak istediler. Çevik kuvvet kalkanlarla Avukatlara müdahale ederek Adliye dışına çıkarmak istedi. Bunun üzerine Avukatlar, ‘’ÇHD susmadı susmayacak, baskılar bizi yıldıramaz’’ sloganları atarak Adliye binasına girip eylemlerini sonlandırdılar.

Av. Özden Saldıran, 15 Ekim günü evine ve ofisine yapılan sabah baskını ile gözaltına alınmış, 30 gün emniyette bekletilerek sonrasında tutuklanmıştı. Halen hakkında bir iddianame düzenlenmedi ve dava açılmadı. Hukukçuların basın metninde ‘’Av. Saldıran diyabet hastasıdır ve derhal serbest bırakılmalıdır. Şayet hakkında bir suç buldu iseniz dava açın, eğer elinizde delil yoksa arkadaşımızı serbest bırakın. Avukatlar üstlendikleri davalardan dolayı yargılanıyor. Mesleki faaliyetlerimizden suç delili yaratılmaya çalışılmakta, müvekkil-avukat ilişkilerinin gizliliği ilkesi çiğnenmekte, avukatlığını yaptığımız dosyalardan örnekler alınmaktadır. Kamuoyunun da, aslında avukat gözaltıları üzerinden, halka gözdağı vermenin amaçlandığını görmesini diliyoruz’’ denildi. 

ÖNCEKİ HABER

Kerkük İl Meclisi, Kürdistan bayrağını onayladı

SONRAKİ HABER

DBP: Cezalandırılmak istenen demokratik siyaset hakkıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...