28 Mart 2017 08:52

Hakimden Gökçek'e 'ihale' koruması

Melih Gökçek’in manevi tazminat istemiyle CHP'li Murat Emir ve Barış Yarkadaş'a açtığı dava 23 Mayıs 2017 tarihine ertelendi.

Paylaş

Melih Gökçek’in manevi tazminat istemiyle CHP Milletvekilleri Murat Emir ve Barış Yarkadaş hakkında açtığı davada, CHP'li Emir'in Gökçek'in ihaleye fesat karıştırarak, Gülen cemaatine çıkar sağladığı iddiasının araştırılması talebi, hakim tarafında red edildi. Dava, 23 Mayıs 2017 tarihine ertelendi.

CHP Milletvekilleri Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in FETÖ çatı davasında sanık olarak yargılanan Alaattin Kaya'nın şirketine ihale verdiğini açıklamış, bu açıklama CHP'li Vekil Barış Yarkadaş'ın internet sitesinde de yayınlanmıştı. Başkan Gökçek ise CHP'li Emir ve Yarkadaş hakkında “iftira atmak ve hakaret etmek” suçlamasıyla tazminat davası açmıştı. Dava CHP'li Vekil Murat Emir'in katılımıyla, Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Davada konuşan CHP'li Murat Emir, hakimden Başkan Gökçek'in verdiği ihale ile ilgili bazı bilgi ve belgelerin toplamasını, Gökçek'in kendisini “iftira atmak” ile suçladığını ancak belgeler mahkemeye gelirse iftira atmadığının ortaya çıkacağını söyleyerek, olayın mahkeme tarafında araştırılmasını istedi. Emir, Gökçek'in Gülen cemaatine verdiği ihaleleri yalnızca kendisinin gündeme getirmediğini eski Başbakan Yardımcı Bülent Arınç'ında aynı yönde açıklamaları olduğunu ancak Başkan Gökçek'in sadece CHP'lilere dava açtığını kaydetti.

Başkan Gökçek'in Kanal A ve HABERTÜRK televizyonlarında “kandırıldım” dediğini hatırlatan Emir, Gökçek'in bu televizyonlardaki açıklamalarının video CD'lerinin mahkemeye getirilmesini talep etti. Mahkeme ise Gökçek'in ihale işinin yargılanmaya neden olan konuyla alakası olmadığını savunarak, Emir'in Gökçek hakkındaki “ihaleye fesat karıştırdı” iddiasının araştırılmasını red etti.  Mahkeme Başkan Gökçek'in televizyon kanallarındaki konuşma kayıtlarının istenmesi talebini kabul ederek, davayı 23 Mayıs 2017 tarihine erteledi.

Dava öncesinde Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması da yapan CHP Milletvekili Murat Emir, Başkan Gökçek'in Gülen cemaatine usulsüzce kaynak aktardığını, Zaman Gazetesi eski İmtiyaz Sahibi Alaattin Kaya'nın şirketine ihaleye fesat karıştırarak ihale verdiğini, Başkan Gökçek'in Gülen cemaatine sağladığı çıkar sonrasında “Allah ve millet affetsin” dediğini açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İZELMAN'da Cuma günü grev kararı asılacak

SONRAKİ HABER

Urfa ve Antep'te 31 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...