31 Mart 2011 06:37

Bekaert ve Standart'da anlaşma sağlandı

Birleşik Metal-İş Sendrikası ile Kocaeli’de bulunan Bekaert ve grevde olan Standart Raf patronları arasında anlaşma sağlandı. Varılan anlaşmayla Bekart işçileri greve çıkmazken, grevde olan Standart Raf işçileri de işbaşı yaptı. MESS’in yüzde 5,35’lik teklifinin saat ücretlerine ortalama 30 kuruşluk zamma tekabül Bekaert&r

Bekaert ve Standart'da anlaşma sağlandı
Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendrikası ile Kocaeli’de bulunan Bekaert ve grevde olan Standart Raf patronları arasında anlaşma sağlandı. Varılan anlaşmayla Bekart işçileri greve çıkmazken, grevde olan Standart Raf işçileri de işbaşı yaptı. MESS’in yüzde 5,35’lik teklifinin saat ücretlerine ortalama 30 kuruşluk zamma tekabül Bekaert’ta 51 kuruşluk zamda anlaşmaya varıldı. Grev kapsamındaki işyerlerinde çokça tartışılan zammın sözleşmeye yansıtılması konusunda netlik sağlandı ve zam sözleşme metnine geçirildi.

Toplamda 95 kişinin çalıştığı ve 65 işçinin sendikalı olduğu Standart Raf ve Depo Fabrikasında varılan anlaşma üzerine işçiler grevi sonlandırdı. MESS in önceki teklifi olan 5.35’lik teklife ek olarak 48 kuruş zam alan işçilere bu zam aylık net olarak 100 lira yansıyacak. İşbaşı yapan ve görüşünü aldığımız işçiler ise yapılan anlaşmadan memnun olduklarını ve mücadele ettiklerinde haklarını aldıklarını gördüklerini belirttiler. (KOCAELİ)

ÖNCEKİ HABER

Sivil itaatsizliğe tek yanıtları barbarlık

SONRAKİ HABER

İş cinayetlerinin sorumlusu işçilermiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...