28 Mart 2017 06:39

Alman vekilden Erdoğan'a: Bunu bir terörist söylüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa'ya yönelik sözlerine tepki gösteren Alman Sol Parti Milletvekili Sahra Wagenknecht, 'Bunu bir terörist söylüyor' dedi.

Paylaş

Alman Federal Meclisinde konuşan Sol Parti (Die Linke) Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, Erdoğan'ın "Böyle devam ederse hiç bir Avrupalı güvenle, huzurla sokağa adım atamaz" sözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan'ın sözlerinin açıkça ‘terörizme çağrı' olduğunu ileri süren Wagenknecht, "Bunu söyleyen bir terörist. Başka bir şey değil" dedi. Wagenknecht, konuşması sırasında Erdoğan için ‘terörist başı' nitelemesinde bulundu.

'ERDOĞAN'IN DIŞ POLİTİKASI NAZİ ALMANYASI'NA BENZİYOR'

Erdoğan'ın 'Nazizm' benzetmesine de tepki gösteren Sahra Wagenknecht, 'Türkiye'nin dış politikası Nazi Almanyası'nın politikalarıyla benzerlikler gösteriyor' dedi. Wagenknecht, Erdoğan'ın ülke dışında ‘azınlıklar yaratarak', daha sonra bu azınlıklar üzerinden kendi şiddet, jeopolitik ve şantaj politikasını kurmaya çalıştığını söyledi.

‘MERKEL TÜRKİYE’YE GİDERSE SUÇ ORTAĞI OLUR’

Katliam ve baskı politikalarına rağmen Merkel'in Erdoğan'a destek verdiğini savunan Sahra Wagenknecht, Merkel'in şubat ayında Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak "Bunu yaparsanız suç ortağı olursunuz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Baba Sahne, Savaş Dinçel’in doğum gününde açılıyor

SONRAKİ HABER

Türkiye'den İsveç’e ilticalar iki kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...