28 Mart 2017 06:22

Esnaf kadınlar: Ekonomik krize 'hayır'

Ülkenin kötü ekonomisine dikkat çeken esnaf kadınlar, esnaf kadınlar, düze çıkmanın yolunu referandumdan 'hayır' çıkması olarak görüyor.

Paylaş

Uluslararası ilişkilerdeki gerginlik ve savaş politikaları ülke ekonomisini günden güne dibe çekiyor. Diyarbakır’da esnaflık yapan kadınlar, her geçen günün daha da kötüye gittiğini belirterek, bunun için de referandumda 'hayır' diyeceklerini dile getirdi.

‘ESNAF KAN AĞLIYOR’

Fatma Akay, kötü ekonomiden dolayı, herkesin isyan ettiğini belirterek, halkın açlıkla mücadele ettiğini belirtiyor. Esnafın piyasadan kaynaklı kan ağladığını vurgulayan Akay, “Kıtlık gelmiş halk farkında değil. Eğer bu böyle sürerse millet açlıktan ölecek” dedi.

Referanduma ilişkin tercihini de beyan eden Akay, “Çocuklarımın ve insanlığın geleceği için, ülkenin geleceğinin tek bir insana verilmemesi için, yaşanan zulme karşı ‘hayır’ diyorum” dedi.

Yaklaşık 3 yıldır kenger satan Ayşe Güzel de, yaşanan savaşa dikkat çekerek, bunun ekonomiye de yansıdığını söyledi. Geçen yıla oranla her şeye yüzde yüz zam getirildiğini ifade eden Güzel, alışverişin bıçak gibi kesildiğini belirtti. Güzel, kriz ile birlikte kendisinin de kışın 500 TL zarar ettiğini dile getirerek, yaklaşan referandumda ekonominin iyiye gitmesi için 'hayır' diyeceğini vurguladı.

‘HERŞEY ATEŞ PAHASI’

Zücaciye malzemeleri satan Meyaser Erikli, yaklaşık 2 yıldır durumunun günden güne kötüye gittiğine dikkat çekerek, “Fiyatlar ateş pahasına, fiyatların yüksek olmasından kaynaklı millet şikâyetçi. Bizim elimizde olan bir şey değil. 4 alıyorsak mecbur 5’e vereceğiz. Çünkü piyasa fiyatları çok yüksek. Türkiye’nin genelinde bir kriz söz konusu. Bu krizin aşılması için esnaf kadınlar olarak ‘hayır’ diyelim. Eğer ‘hayır’ oyu kullanmazsak bu sıkıntılar devam eder” dedi.

‘HAYIR’LA EKONOMİ DÜZELECEK’

Yaklaşık 5 yıldır pazarlarda yumurta satan Nedime Çetinkaya da (28), yumurtanın ilk satışını yaptığında kolisinin 5 TL olduğunu şu an 10 TL’ye yükseldiğini vurguladı. Yumurta kolisinin bir ara 13 TL’ye kadar çıktığını anımsatan Çetinkaya, “İğneden ipliğe zam gelmiş. Milyonlarca insan işsiz. Hem esnaf, hem de müşteriler yaşanan ekonomik krizin mağduru. Bu ekonomi böyle sürmez. Referandumdan sonra piyasanın değişeceğini umuyorum. ‘hayır’ ile ekonomi düzelecek” diye konuştu.

‘İŞSİZLİĞE HAYIR’

Sebze satan Bedriye Aydemir ise, halkta para olmadığı için alışveriş yapamadığını belirterek, şunları söyledi: “Eskiden işlerimiz çok iyiydi. Sabahtan beri 8 TL satış yapmışım. Geçen yıllara oranla 100-200 TL satış yapıyordum. Satış yapamıyoruz. Kimse bir şey alamıyor. Bende olsam bu kadar pahalı alamazdım. İş camiası durmuş durumda. Türkiye krizi barış ile düzelir. İşsizlik için, yok yere işten atılan çocuklarımız için referandum da ‘hayır’ diyeceğim.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Adana merkezli 6 ilde 'FETÖ' operasyonu: 16 gözaltı

SONRAKİ HABER

İzmir’de kadınlara 8 Mart operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...