28 Mart 2017 04:47

Mezun öğrencilerinden Sinan Birdal'a destek

Işık Üniversitesinin görevine son verdiği barış bildirisi imzacısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Birdal'a mezun öğrencilerinden destek: Hocamızın yanındayız.

Paylaş

Işık Üniversitesinin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sinan Birdal'ın işine son vermesine tepkiler büyüyor. Işık Üniversitesi Uluslarası İlişkiler Bölümü 2015 yılı mezunları kararda payı olan her kademeden sorumluyu kınayarak hocalarının yanında olduklarını kamuoyuna açıkladı.

Mezun öğrencilerin yayınladıkları destek mesajı söyle: "Biz, FMV Işık Üniversitesi Uluslarası İlişkiler Bölümü 2015 Mezunları olarak, değerli hocamız Yrd. Doç. Dr.Mehmet Sinan Birdal'ın mezun olduğumuz üniversite tarafından hukuksuz bir şekilde görevine son verildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Eğitim hayatımız boyunca derslerini büyük bir keyif ve ilgiyle takip ettiğimiz hocamızın üniversitemizin bağlı bulunduğu Feyziye Mektepleri Vakfı'nın köklü geleneğine uygun olmayan yöntemle görevine son verilmesinde payı olan her kademeden sorumluyu kınıyor ve hocamızın yanında olduğumuzu beyan ediyoruz."

Mehmet Sinan Birdal mezun öğrencilerinden gelen bu desteği Twitter üzerinden "Bir ömür neye harcadım diye soruyorsan işte cevabı. Ağlattınız be dostlar." yorumuyla paylaştı.

Birdal görevine son verilmesine ilişkin ise şu ifadeleri kullanmıştı: “Barış İçin Akademisyenler bildirisine attığım imzayı geri çekmeyi reddetmem üzerine “görülen lüzum” nedeniyle Işık Üniversitesi’nden kovulduğum bildirildi. Öğrencilerime ve meslektaşlarıma tekrar kavuşmak umuduyla hakikati ve özgürlüğü savunmaya devam.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş: Amacımız evlilik programlarını yasaklamak değil

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 28 Mart 2017

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...