22 Haziran 2012 09:56

Togo işçilerinden boykot çağrısı

TOGO Ayakkabı firmasında çalışırken temel haklarını alabilmek için Deri-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten atılan Togo işçileri 55 gündür direniyor. 15 yıldır çalıştığı fabrikadan sendikalı olduğu için çıkarılan işçilerden Mustafa Akın, Ankaralıları Togo ayakkabılarını boykot etmeye &ccedi

Togo işçilerinden boykot çağrısı
Paylaş

TOGO Ayakkabı firmasında çalışırken temel haklarını alabilmek için Deri-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten atılan Togo işçileri 55 gündür direniyor. 15 yıldır çalıştığı fabrikadan sendikalı olduğu için çıkarılan işçilerden Mustafa Akın, Ankaralıları Togo ayakkabılarını boykot etmeye çağırdı.

Togo Ayakkabı firmasında 7 yıl boyunca çalışan ve sendikaya üye olduktan sonra işten atılan Mehmet Karasakal, Şubat ayında maaşlarına zam istemek için işverenin odasına gittiklerini ancak işverenin kendilerine “İşine gelen varsa çalışsın, işine gelmeyen varsa çalışmasın” diyerek kendilerine kapıyı gösterdiğini kaydetti.

Çalışırken çok düşük ücret aldıklarını belirten Karasakal, “30 yıl çalışan arkadaşımızın aldığı ve en yüksek olan maaş bin 40 liraydı. Benim aldığım maaş ise 795 lira. Patron bize bu maaşların yeteceğini söylüyordu; ama maaş bize yetmiyordu ve maaşlarımız yetmediği için biz de haklarımızı kazanmak için sendikaya üye olduk. Çocuk parası, ikramiye, yol parası gibi ücretleri talep ettik ama hiçbir yanıt alamadık ve kapının önüne konulduk” diye konuştu.

SENDİKAYA ÜYE OLDUK İŞTEN ATILDIK

Togo Ayakkabı firmasında sendikaya üye olduğu için işten atılan bir diğer işçi ise Mustafa Akın. 1997 yılından itibaren Togo Ayakkabı firmasında çalışan Akın da, Karasakal gibi işveren tarafından hesaplarına yatırılan paraları çok ciddi parasızlık çektikleri halde almadıklarını ifade ederek, “Direnişimiz iki aya yaklaştı ve işveren tarafından daha hiçbir yanıt alamadık. Ankara’daki duyarlı vatandaşlar, dernekler ve sendikaların verdiği destekle ayakta durmaya çalışıyoruz. Biz burada sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Her ne kadar parasızlık çeksek de her ne kadar evdeki çocuklarımıza ekmek götüremezsek de buradayız ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Biz 35 arkadaşımızla fikir birliğindeyiz ve sonuna kadar açlık da olsa biz bu mücadelemizden geri adım atmayacağız ve kazanacağımıza eminiz” diye konuştu.

Ankara halkından önemli bir ricalarının olduğunu vurgulayan Akın, Ankaralılardan, işsiz kalmalarına neden olan Togo Ayakkabı firmasının ayakkabılarını boykot etmelerini isteyerek, “Lütfen Togo Ayakkabılarını almasınlar, boykot etsinler; ancak bu şekilde bize destek olabilirler. Başbakan’a da sesleniyorum, Sayın Başbakan iki sendikaya üye olabileceğimizi söylemişti ama biz bir sendikaya üye olduk ve işten atıldık” dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kentsel ‘savaş’ hazırlıkları hızlanıyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’den Yeni Şafak’a tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...