22 Haziran 2012 09:55

Kentsel ‘savaş’ hazırlıkları hızlanıyor

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, 81 il valiliğinden ve belediyelerinden riskli alan ve yapıların belirlenmesini istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla gönderilen yazıyla, 81 ilin valilik ve belediyelerinden riskli alan ve yapıların tespitine başlamaları istendi.Afet riski altındaki alanların dönüşümü

Kentsel ‘savaş’ hazırlıkları hızlanıyor
Paylaş

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, 81 il valiliğinden ve belediyelerinden riskli alan ve yapıların belirlenmesini istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla gönderilen yazıyla, 81 ilin valilik ve belediyelerinden riskli alan ve yapıların tespitine başlamaları istendi.

Afet riski altındaki alanların dönüşümü konusunda gönderilen yazıya göre, riskli yapıların tespiti, öncelikle yapı malikleri ve kanuni temsilcileri tarafından yaptırılacak. Riskli olduğu bilimsel raporla tespit edilen, idareye veya Bakanlığa bildirilen yapılar üzerinde 6306 sayılı Kanunun 6. maddesi ile ilgili diğer maddeleri çerçevesinde yenileme ve dönüşüm faaliyetlerini kendileri yapabilecek.

Bakanlık süre vererek, hak sahipleri veya kanuni temsilcilerinden riskli yapıların tespitini isteyecek. Verilen sürede yaptırılmaması durumunda tespitler Bakanlıkça veya idarece yapılacak. Aciliyet gerektiren riskli yapıların belirlenmesi, yapı maliklerince yapılabileceği gibi idarelerce maliklerin tasarrufu beklenilmeden de gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekonomi uluslararası tekellere teslim

SONRAKİ HABER

Togo işçilerinden boykot çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...