27 Mart 2017 17:09

Mehmet Yıldızbakan son yolculuğuna uğurlandı

İskenderun M Tipi Cezaevi’nde tahliye edileceği gün yaşamını yitiren ağır hasta tutuklu Mehmet Yıldızbakan (65), Dörtyol’da son yolculuğuna uğurlandı.

Paylaş

Tahliye edileceği gün yaşamını yitiren Mehmet Yıldızbakan (65) son yolculuğuna uğurlandı.

Dörtyol Asri Mezarlığı’nda çok sayıda yakını ve HDP’liler tarafından son yolculuğuna uğurlanan Yıldızbakan’ın cezaevinde tutulan eşi ve çocukları ile yakınlarının cenaze törenine katılmasına izin verilmedi.

Dualar eşliğinde defnedilen Yıldızbakan’ın yakınları cenazenin defnedilmesinin ardından Mezbahane Mahallesi’nde taziye çadırı kurdu. 

‘GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME SÜRÜKLENDİ’

Cezaevinden tahliye edilmesi beklenirken, yaşamını yitiren Yıldızbakan’ın arkadaşı ve aynı koğuşta kalan Halil Altun, Yıldıbakan’ın cezaevinde iken hasta olduğunu ancak buna rağmen hastalığını kendisine dert etmediğini ifade etti. Yıldızbakan’ın cezaevinde son derece uyumlu biri olduğunu ve örnek teşkil ettiğini belirten Altun, Yıldızbakan’ı cezaevinden çıkmasının ardından da ziyaret ettiğini ve hastalığının iyice ilerlediğini ifade etti. Tüm tahliye taleplerinin reddedildiğini belirten Altun, Yıldızbakan’ın göz göre göre ölüme sürüklendiğini ifade etti. 

‘BU BİR CİNAYETTİR’

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk da, cezaevlerinde mevcut durumda 900’ün üzerinde hasta mahpus olduğunu ve bunların 300’den fazlasının durumunun ağır olduğunu ifade etti. Hasta tutsakların tahliye edilmesi için yıllardır mücadele ettiklerini ancak kendilerine sürekli hasta tutsakların tabutlarla teslim edildiğini belirten Selçuk, ortada göz göre göre işlenen bir cinayet olduğunu dile getirdi. Selçuk, hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini dile getirerek, hasta tutsakların Türkiye’nin utancı olduğunu ifade etti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeden skandal Akbank grevi kararı

SONRAKİ HABER

Almanya'dan Aslı Erdoğan çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...