27 Mart 2017 13:32

Asgari ücret zorunlu harcamalara 9 gün yetiyor

TÜRK-İŞ tarafından yapılan araştırmada asgari ücretin 4 kişilik bir aileye gıdada 28 gün, zorunlu harcamalarda ise 9 gün yettiği belirtildi.

Paylaş

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından yapılan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre 2017 yılı mart ayında açlık sınırı bin 480 lira 76 kuruş, yoksulluk sınırı 4 bin 823 lira 31 kuruş oldu.

Araştırmaya göre, asgari ücretin, dört kişilik bir ailenin gıda harcamasını ucu ucuna ancak 28 gün karşılayabildiği, zorunlu harcamalara ise ancak 9 gün yettiği belirtildi.

TÜRK-İŞ Araştırmasının 2017 Mart ayı sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı bin 480.76 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut kirası, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarını ifade eden yoksulluk sınırı ise 4 bin 823.31 TL oldu. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise bin 853.89 TL olarak gerçekleşti.
TÜRK-İŞ araştırması sonucunda, asgari ücretin, dört kişilik bir ailenin gıda harcamasını ucu ucuna ancak 28 gün karşılayabildiği, zorunlu harcamalara ise ancak 9 gün yettiği belirtildi.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte nispeten ucuzlamaya başlayan yaş sebze-meyve fiyatları mutfak harcamasını olumlu etkiledi. Geçtiğimiz ay 4.24 TL olarak hesaplanan ortalama sebze-meyve fiyatı bu ay 4.15 TL oldu. Geçtiğimiz ay ortalama 4.59 TL olan sebze fiyatı 4.37 TL’ye geriledi. Meyve fiyatı ise bu ay ortalama 3.57 TL olarak hesaplandı.

ÖNCEKİ HABER

Hasta mahpus yaşamını yitirdi: Tabutla tahliye ettiler

SONRAKİ HABER

Hidayet Karaca ve hakim arasında maaş diyaloğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...