22 Haziran 2012 09:50

AKP’ye karşı varolan öfkeyi örgütlemeliyiz

ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, İzmir’de Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakfının (TAKSAV) İzmir’de düzenlediği panele katıldı.‘AKP DAYATMA İÇİNDE’Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi&rsq

AKP’ye karşı varolan öfkeyi örgütlemeliyiz
Paylaş

‘AKP DAYATMA İÇİNDE’

Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde gerçekleşen “Kürtaj, Suriye, Uludere, 4+4+4, Türkiye nereye?​” başlıklı panelde Çetinkaya, “neoliberal muhafazakar” olarak tarif ettiği AKP Hükümetinin, insanlara belli hayat biçimini dayattığını söyledi.

‘KÜRT’SÜZ SİYASET DAYATILIYOR’

“Kürt halkı üzerinde bir savaş yürütüldüğünü” belirten Çetinkaya, “Roboskî Katliamı’nın bunun en son örneği olduğunu” vurguladı. “AKP, Kürtlere; Kürt’süz siyaseti dayatıyor” diyen Çetinkaya, bunun kabul edilmediği takdirde “KCK operasyonlarıyla bütün siyaset kanallarının kapatılmak istendiğini” belirtti.

‘CİDDİ BİR ÖFKE VAR’

AKP’ye karşı toplumda ciddi bir öfke olduğunu belirten Çetinkaya, “AKP’yi geriletmek için, bu öfkeyi örgütlemek ve onlarla buluşacak bir siyaset oluşturmak zorundayız” dedi.

ÖDP’nin eski genel başkanlarından olan Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ise, Yunanistan’daki gelişmelere değinerek, benzer toplumsal hareketlerin Türkiye’de de olma ihtimalinin çok uzak olmadığını belirtti.
Kozanoğlu, “Yunanistan’da olduğu gibi toplumu buna hazırlamak gerektiğini” ifade etti.

‘ÖNEMLİ VE BÜYÜK GÖREV’

Kürt hareketinin Türkiye’deki çok önemli toplumsal dinamiklerden biri olduğunu ifade eden Kozanoğlu, Kürtleri, “Sosyalist gelenekten gelen, aydınlanmacı yöne sahip olan, ezilenlere ve yoksullara dayanan bir hareket” olarak tarif etti. Türkiye’de toplumsal koşulların değişimi için, toplumun bütününe ulaşacak bir örgütlenmeye ihtiyaç olduğunu ifade eden Kozanoğlu, bunun önemli ve büyük bir görev olduğunu söyledi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan tasfiye hissetmiyor, arzuluyor

SONRAKİ HABER

AKP’nin ‘Darbelerle hesaplaşma’ çelişkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...