27 Mart 2017 11:20

Okullara 'Erdoğan’ın mitingine katılın' talimatı

Büyükçekmece Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara Erdoğan'ın mitingi için öğrenci ve öğretmenlerin katılımını isteyen bir yazı gönderdi.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Büyükçekmece Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki tüm okullara  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün gerçekleştireceği Büyükçekmece mitingine öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımını isteyen yazı gönderdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen  yazıda 50 öğrenci, 3 öğretmen ve 1 idarecinin hazır bulunması ‘rica edildi’ Öğretmenlerin telefonlarına ise SMS gönderilerek katılım sağlanması istendi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu, öğrenci ve öğretmenleri resmi yazılar ve sözlü emirler üzerinden mitinglere götürülmek istenmesinin açıkça suç olduğunu söyledi.

‘50 ÖĞRENCİ, 3 ÖĞRETMEN VE 1 İDARECİ’

Büyükçekmece Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turgay Akyol  imzası ile okullara gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart 2107 Pazartesi günü (Bugün) saat 17:00’de İlçemi Kaymakamlık önündeki meydanda halka hitap edeceklerdir. Bu nedenle okullarımızın 50 öğrenci, 3 öğretmen ve 1 idareci ile saat 14:30’da Kaymakamlık önündeki meydanda okullar için ayrılan alanda hazır bulunmaları müdürlüğümüzce uygun görülmüştür. Makamlarınızca da uygun görüldüğü taktirde gereğini onay emirlerinize arz ederim.”

TÜM ÖĞRETMENLERİN KATILIMI İSTENDİ

Öğretmenlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun adına gönderilen SMS’de, “Bugün saat 17:00’de Sayın Cumhurbaşkanımız Kaymakamlık Binası önünde halka hitap edeceğinden, tüm öğretmenlerimizin katılımını istirham ederim” denildi.

‘OKULLARDA İKTİDARIN PROPAGANDASININ YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ’

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Sen 7 Nolu Şube Başkanı Özlem Tolu, eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin zorla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mitingine çağrılmasının ve okulların iktidarın propaganda merkezi haline getirilmesinin asla kabul edilemeyeceğini söyledi. “Okulların erken kapatılması, okullara Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı ve mesajla mitinge katılımın arttırılmaya çalışılması ne kaymakamlıkların ne de Milli Eğitim Müdürlüğünün görevi değildir” diyen Tolu, “Kaymakamların mitinge katılımın sağlanması için her türlü baskı araçlarını kullanmaktan çekinmediklerine tanık oluyoruz. Öğrenci ve öğretmenleri resmi yazılar ve sözlü emirler üzerinden zorla AKP'nin ve Cumhurbaşkanı’nın mitinglerine götürülmek istenmesi açıkça suçtur. Devletin bütün imkanlarının, iktidar partisi ve onun propagandasını yapan Cumhurbaşkanı’nın ‘açılış töreni’ görünümlü mitingleri için seferber edilmesi kabul edilemez. Milli Eğitim Müdürlüklerinin görevi iktidar partisinin mitinglerine insan toplamak değil, eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Sertel, TRT'de torpil iddialarını meclise taşıdı

SONRAKİ HABER

Yurt dışında ilk oylar kullanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...