27 Mart 2017 10:01

CHP’liler yurt dışı seçmen sandığını ziyaret etti 

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Grup Başkan Vekili Engin Altay, Atatürk Havalimanı'na kurulan sandıkları ziyaret etti.

Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Grup Başkan Vekili Engin Altay, Atatürk Havalimanı'nda yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullandığı sandıkları ziyaret etti. İl Başkanı Canpolat, sandık görevlilerine tek tek başarılar diledikten sonra yaptığı açıklamada, “Bütün yurttaşlarımız gelip oylarını kullansınlar. Sandık güvenliği konusunda en ufak bir tereddütleri olmasın. CHP olarak her türlü tedbiri aldık” dedi.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabildiği gümrük kapılarında, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında oy verme işlemi bugün saat 08.00’de başladı. Oylamanın başlamasının hemen ardından sandıkları ilk ziyaret eden de CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay oldu. Sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne gelen CHP heyeti, sandık görevlilerine tek tek başarılar diledi ve oy kullanan vatandaşlara hayırlı olması dileğinde bulundu. CHP’li Canpolat burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak tüm seçmenleri sandıklara gelip oy kullanmaya davet etti. 

Canpolat konuşmasında şunları söyledi: “Sandık görevlilerimizi ziyaret edip kontrol ettik. CHP olarak bütün sandık güvenliklerini aldığımızı belirtmek istiyorum. Tüm vatandaşlarımız gelip oylarını kullansın. İstanbul’da ilk kez bu kadar kapsamlı geniş bir şekilde sandık güvenliği ve sandık sorumluluğumuzu aldık. Havaalanında da hem sandık sorumlularımız var hem de hukukçu arkadaşlarımız var. Bunun dışında İstanbul’daki bütün sandıklarda, yani her sandıkta 3 görevlimiz var. Bütün yurttaşlarımız gelip oylarını kullansınlar. Sandık güvenliği konusunda en ufak bir tereddütleri olmasın. CHP olarak her türlü tedbiri aldık. Biz referanduma hazırız. İnşallah ayın 16’sında ilk önce hayırı çıkaracağız sonra ülkemizden demokrasinin yeniden kurumsallaşması için bütün partilerin içinde bulunacağı parlamenter sitemin geniş ve katılımcı ve güçlendirilmiş bir parlamento yapısını yeniden oluşturacağız.”

Cemal Canpolat bir gazetecinin, “Referandumda Avrupa’da oyların bu seçim de artabileceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Ülke olarak herkesle kavga ediyoruz. Yurt dışındaki vatandaşlarımızı hem orada, hem de dönüşte sıkıntıya sokuyoruz. Ülkenin çıkarlarına uygun bir dış politikadan yanayız. Artık kavga ederek bir yere yürünmeyeceğini de görmemiz gerekiyor. Mesela dün Bulgaristan’da aynı sıkıntıyı yaşadık. Bulgaristan’da iktidarın yürüttüğü dış politikanın ne kadar yanlış olduğunu gördük.”

Engin Altay ve Cemal Canpolat daha sonra Atatürk Havalimanı’nda seçim ofisini ve Emniyet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Veysi Kaynak: Sözlerim bağlamından koparıldı

SONRAKİ HABER

Cam Keramik-İş'e geçen Batıçim işçilerine TİS tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...