27 Mart 2017 08:14

AKP'lilere saldırdığı iddia edilen kadınlar Adliye'de

Antalya'da AKP'li kadınların başörtüsünü zorla çıkardığı iddia edilen ancak kendilerin darbedildiğini savunan kadınlar Adliye'ye çıkarıldı.

Paylaş

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Kızlarımızın başörtülerini zorla çıkardılar" diye iddia ettiği, CHP' Milletvekili Çetin Osman Budak'ın ise '"Evet' broşürünü almak istemeyince AKP'liler tarafından darbedildiler' diye savunduğu kadınlar Adliye'ye çıkarıldı. 

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 16 Nisan'daki başkanlık referandumu için 'evet' standı açan AKP Gençlik Kolları üyesi kadınlara saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan kadınlar adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Caddesi'nde 'evet' standı açan AKP Muratpaşa Gençlik Kolları'na üye kadınlar Y.K., N.Ş. ile erkek üye S.A., dün saat 17.00 sıralarında R.K. ile kızı Z.Ö.'ye 'evet' broşürü verdi. İddiaya göre CHP'li olan R.K. ve Z.Ö. 'hayır' oyu verceğini söyledi ve bunun üzerine tartışma çıktı. Tartışmada AKP'liler kadınların baş örtüsünü zorla çıkardığını iddia edereken, kadınlar da darbedildiğini savundu. Karşılıklı şikayetlçi oldular. 

İlk ifadelerinden sonra taraflar Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Y.K., N.Ş. ile S.A. buradaki işlerinden sonra serbest bırakılırken R.K. ve kızı Z.Ö. ise "Halkı kin ve nefrete sürüklemek" iddiasıyla bu sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.

Emekli R.K. ile kızı Z.Ö.'nün 16 Ocak 2014 tarihinde de Antalya'da AKP'li belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında dönemin Başbakanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ve haklarında işlem yapıldığı belirtildi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ürdün’de mülteci soygunu: Elçilik randevusu 13 bin avro

SONRAKİ HABER

İsviçre'deki pankarta soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa