27 Mart 2017 06:02

'Barış-Aşiti' sokağı soruşturmalık oldu

Beşiktaş Belediyesinin Barış Sokağı'nın adını 'Barış-Aşiti Sokağı' olarak değiştirmesine İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, 1 Eylül 2015 Dünya Barış Gününde Hakkâri Belediyesiyle "Kardeş Belediye" olduğunu açıklamıştı. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, o dönemde öğrenci ve kitle örgütü temsilcileri ile sanatçıların da aralarında bulunduğu 200 kişilik bir grupla Dünya Barış Gününde Hakkari’ye giderek, kenti ziyaret etmişti.

'BARIŞ-AŞİTİ' SOKAĞI

Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan Barış Sokağı’nın adına 2015 yılında Kürtçe “Barış” anlamına gelen “Aşitî” kelimesini de ekleyerek sokağın adını “Barış-Aşiti Sokağı” olarak değiştirmişti. Buna karşılık kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi kapsamında Hakkari’de bulunan bir caddeye de Beşiktaş ismi verilmişti.

Beşiktaş’taki sokağa “Barış-Aşiti” ismi verilirken, yeni isim barış güvercinlerinin uçurulduğu törenle tanıtılmıştı. Sokak tabelasının değiştirilmesinin üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığının inceleme başlattığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri konuyu soruştururken, konunun mahkemeye taşınıp taşınmayacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.

TANRIKULU'DAN TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Tanrıkulu, Başbakan dün Bitlis’te “Kürtlüğünüz ile iftihar edin’ diyordu. Bırakmıyorsunuz ki; Bugün Aşitî (Barış) sokak ismi için inceleme yapılıyor” ifadesini paylaştı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İran Dışişleri Bakanlığı: Erdoğan'ın sözleri kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Referandum oylaması sınır kapılarında başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...