27 Mart 2017 05:25

Şırnak'ta 'güvenlik' gerekçesiyle binlerce ağaç kesildi

Besta bölgesinde bulunan binlerce meyve ağacı, Balveran Jandarma Karakolu Komutanlığı tarafından verildiği iddia edilen emir doğrultusunda kesildi.

Paylaş

Şırnak’ın Balveren beldesi ile Uludere ilçesine bağlı Şenova beldesi arasında kalan Besta bölgesinde son bir ay içerisinde binlerce meyve ağacı kesildi. Besta’da bulunan Bişiyê Reş, Gêloşî ve Mila Sinê mıntıkalarında kesimi halen devam eden ağaçların, bölgeye sabah saatlerinde gelen askerlerin gözetiminde korucular tarafından yapıldığı öğrenildi. Yaklaşık bir aydır kesilen binlerce ağaç Balveren ve Şenova beldeleri arasında kalan Milli Jandarma Karakolu karşısındaki alanda toplanıyor. 

GEREKÇE GÜVENLİK

Yaşanan doğa katliamı hakkında konuşan DBP Balveren İlçe Eş Başkanı Sadun Sezer, yaklaşık bir ay önce Jandarma Komutanlığı yetkililerinin yurttaşlardan ağaçları kesmelerini istediğini aktardı. Yurttaşların komutanlık yetkililerinin isteğini yerine getirmemesinin ardından, korucuların devreye konulduğunu söyleyen Sezer, “Ağaçların kesilmemesi için bölgenin ileri gelenleri, Milli Jandarma Karakolu yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi. Karakol yetkilileri ise "Güvenliğimiz için bölgedeki ağaçların yakılması ve kesilmesi gerekir’ cevabını verdi” bilgilerini paylaştı. 

‘ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ SESSİZ' 

Sezer, yaşanan katliamın önüne geçmek için belde yurttaşlarının imza toplayarak Şırnak İşletme Müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu fakat bir geri dönüşün olmadığını aktardı. Bölgede şu ana kadar binlerce ceviz, fıstık, elma, armut, erik ve menengiç ağacının kesildiğini hatırlatan Sezer, doğa katliamına karşı sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, “Ağaç kesimi halen devam ediyor. Köylerdeki yurttaşlar ile birlikte bu katliama dur demek için harekete geçeceğiz” diye konuştu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kardelen Çokluk: Daha fazla 'hayır' diyeceğim

SONRAKİ HABER

Enes'i öldüren gaz fişeğinin kaybedilmesine takipsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...